Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η δίχρονη με σπάνια μορφή νανισμού που φορά ακόμη τα ρούχα ενός νεογέννητου

Είναι δύο ετών, αλλά ζυγίζει κάτι παραπάνω από 3 κιλά και τα ρούχα που φορά είναι εκείνα ενός νεογέννητου.

Η Abigail Lee από τη Λουιζιάνα διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή νανισμού που αποκαλείται Microcephalic Osteodysplastic Primordial Dwarfism Type II. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ψηλώσει μέχρι περίπου 60 εκατοστά.

Μάλιστα η μικρούλα είναι μικρότερη και από αρκετά παιχνίδια της. Η μητέρα της, η 25χρονη Emily Lee, διαπίστωσε για πρώτη φορά ότι το μωρό της δεν μεγάλωνε με φυσιολογικούς ρυθμούς όταν ήταν έγκυος. Όταν η Abigail γεννήθηκε με καισαρική τομή ζύγισε κάτι παραπάνω από ένα κιλό.

Η μητέρα δύο παιδιών δήλωσε, σύμφωνα με τη Daily Mail: «Χωράει μόνο σε ρούχα νεογέννητου. Οπότε δεν ξέρω τι θα κάνουμε όταν μεγαλώσει αρκετά για να μου πει ότι δεν θέλει να φοράει πια ολόσωμα φορμάκια.

Η καλύτερη φίλη μου έχει ένα 2χρονο παιδί και αν τους δεις δίπλα δίπλα είναι τρελό. Τα παιχνίδια για τα παιδιά της ηλικίας της είναι γιγάντια δίπλα της. Έχει ένα τραπέζι και καρέκλες για τις Barbie της όπου μπορεί να κάτσει και η ίδια.

Τρώει όπως ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που ένα 2χρονο παιδί θα έκανε και εκείνη δεν μπορεί γιατί το μέγεθός της την κρατάει πίσω».
Η Abigail διαγνώστηκε οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννησή της όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε μεγαλώσει καθόλου.

Η μικρή πέρασε 8 εβδομάδες στο νοσοκομείο προτού μπορέσει να επιστρέψει σπίτι με τη μητέρα της, τον πατέρα της και την 4χρονη αδερφή της.

«Όταν ήμουν έγκυος ήταν πάντα τρεις εβδομάδες πίσω στην ανάπτυξή της. Έκανα καισαρική στις 36 εβδομάδες και πήγε κατευθείαν στην εντατική. Τα έκανε όλα φυσιολογικά, ανέπνεε και έτρωγε μια χαρά αλλά ήταν μικροσκοπική.

Όταν διαγνώστηκε, δεν είχαμε ακούσει ποτέ για αυτόν τον τύπο νανισμού, οπότε δεν είχαμε καμία ιδέα τι ήταν. Για μήνες πάλευα να βρω κάποιον που είχε περάσει το ίδιο και μπορούσε να βοηθήσει. Την ημέρα που διαγνώστηκε απλώς κάθισα στο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου και έκλαψα για δύο ώρες γιατί δεν ήξερα τι έκανα», είπε η μητέρα.

«Είναι υγιής αλλά έχει επιπλοκές και δεν μπορεί να περπατήσει. Μπουσουλάει όμως και κάνει θεραπεία. Έχει επίσης κακή όραση και δυσκολευόμαστε να βρούμε γυαλιά που να της κάνουν», σύμφωνα με την ίδια. Η μεγάλη της κόρη είναι δίπλα της και τη βοηθάει με τη θεραπεία της μικρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου