«Πριν λίγο κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να του μεταδώσω τα συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωών από τον σεισμό που χτύπησε και τις δυο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον ισχυρό σεισμό που συντάραξε Ελλάδα και Τουρκία.
Η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν πολύ αρνητική καθώς έσπευσε ελάχιστές ώρες μετά τον σεισμό και τον θάνατο ανθρώπων να προσπαθήσει να ρίξει «γέφυρα φιλίας» και να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος βάλλεται πανταχόθεν και δεν ανέφερε καν την Ελλάδα στα συλλυπητήριά του.
Αν αυτό δεν είναι συμπεριφορά ηγέτη ενός υποτελούς κράτους τότε τι είναι;
Το ίδιο είχε κάνει ως υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου το 1999, πάντως όχι με τον ίδιο αυτοματισμό, ρίχνοντας γέφυρα φιλίας σε μία Τουρκία η οποία μόλις είχε εισέλθει στο ΔΝΤ, δίνοντας «αέρα» στην Άγκυρα για να αναπνεύσει σε μία πολύ δύσκολη στιγμή χωρίς κανένα αντάλλαγμα για την Ελλάδα.
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ακολούθησε το «παράδειγμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άνδρες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία!
Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος συμβούλευσε να κάνει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή ο αμυνόμενος και ο υποκείμενος σε εισβολή να «σπεύσει» σε αυτές τις δηλώσεις χωρίς καμία ένδειξη αντίστοιχης κίνησης καλής θέλησης.
Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν τον σεισμό ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας απειλούσε πως θα κάνει γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Άραγε αν σε μία εβδομάδα η Άγκυρα εκδώσει νέα NAVTEX, πως θα φανεί τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός;
I just called President @RTErdogan to offer my condolences for the tragic loss of life from the earthquake that struck both our countries. Whatever our differences, these are times when our people need to stand together.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 30, 2020
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου