Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΓΓ ΝΑΤΟ: Ζητεί από την Ελλάδα να επιδείξει «αλληλεγγύη» στην Τουρκία

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υποστήριξε πως η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου και με πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των συμμάχων!

Δηλαδή, να επιδείξει η Ελλάδα αλληλεγγύη στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου και με αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων»!

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε να μην λαμβάνονται θέσεις υπέρ της κλιμάκωσης της έντασης, ενώ είπε πως θα πρέπει να στηριχθεί ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης για την αποφυγή επεισοδίων και ατυχημάτων. Η αποφυγή μάλιστα τέτοιων επεισοδίων και ατυχημάτων, σημείωσε, ότι δεν πρέπει να ανατίθεται στους διοικητές των πλοίων ή τους πιλότους των καταδιωκτικών.

«Πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές υπό την αιγίδα της Γερμανίας το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενος και πάλι στον μηχανισμό αποκλιμάκωσης της έντασης είπε ότι τέθηκε σε εφαρμογή σε επίπεδο τεχνικο-στρατιωτικό και επανέλαβε ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι την ευθύνη για την αποφυγή των επεισοδίων και ατυχημάτων στη θάλασσα δεν μπορεί να την επωμισθούν οι διοικητές των πλοίων, οι στρατιωτικοί και οι πιλότοι των καταδιωκτικών που δραστηριοποιούνται στη Αν. Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου