Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα μέσω NATO επέβαλλε De Facto την Ελληνικη κυριαρχία στο FIR και το Αιγαιο

Αναμένουμε τις Τουρκικές αντιδράσεις στους επόμενους μήνες καθώς στην γείτονα «σύμμαχος» χώρα δεν έχουν χωνέψει την ήττα που έπαθαν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Φυσικά και δεν θα σταμητήσουν τις παραβιάσεις, αλλά όταν αρχίσουν κανονικά οι επιχειρήσεις επιτήρησης-διάσωσης τα πράγματα δεν θα είναι τοσο εύκολα με τόσες στρατιωτικές δύναμεις στην περιοχη.

Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει, έμμεσα η Ελλάδα επιβάλλει την de facto κυριαρχία στο Αιγαίο απλά επιτρέποντας σχέδια πτήσης την συμμαχικών αεροσκαφών στο Αιγαιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εδώ και δεκαετίες προσπαθει να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο αλλά και να γκριζαρει την δικαιοδοσίας της Ελλάδας στην Ερευνα και Διάσωση.

Ομως όταν ενα Συμμαχικό ελικόπτερο απο μια φρεγάτα, ζητήσει αδεια για σχέδιο πτήσης σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου, ειτε 6 μίλια, ειτε 10 μίλια, είτε διεθνή, είτε σε κάτι που οι Τούρκοι θέλουν να λενε γκριζο από την Ελλάδα, αυτομάτως το συμμαχικό πλοιο αναγνωριζει και την κυριαρχία της Ελλάδα στο συγκεκριμένο σημειο, αλλιώς πως θα ζητούσε άδεια !

Σκεφτείτε τώρα πόσες απονηώσεις και πόσες προσνηώσεις και πόσες (αχρειάστες να είναι) επιχειρήσεις ερευνας και διάσωσης θα γίνουν το καλοκαίρι και η Τουρκια δεν θα μπορεί να επέμβει χωρις να εκτεθει στους συμμάχους!

Δεν θα είναι εύκολο καλοκαίρι και οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν τα πάρατούν, αλλά δεν έχουν πλεον την ίδια άνεση να παραβιάζουν το Αιγαίο παρενοχλώντας πλοία όλων των χωρών της συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου