Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Νέα παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική διαπραγμάτευση

Την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης επανέλαβε πως επιθυμεί η Άνγκελα Μέρκελ και όπως τόνισε “το ίδιο επιθυμεί και η πλειοψηφία των Ελλήνων”.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άλεξ Σταμπ, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε: “Η πολιτική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι έχουμε”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ξεκαθάρισε πως η πολιτικής έχει στόχο εδώ και πέντε χρόνιανα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Όσον αφορά την περιβόητη λίστα των μεταρρυθμίσεων η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε: «Μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στα μέτρα, όσον αφορά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, αλλά τελικά θα πρέπει στο γενικό πλαίσιο να συμφωνούμε. Αυτό το είδαμε και στην Ιρλανδία, όταν άλλαξε η κυβέρνηση και επέλεξε να αλλάξει και ορισμένα μέρη του προγράμματος. Αλλά στο τέλος, η οικονομική σταθερότητα της χώρας πρέπει να αποκατασταθεί. Περιμένουμε τις συνομιλίες αυτές, και θα περιμένουμε και την αξιολόγηση των Θεσμών», κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου