Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

“Είμαι αναρχική” δήλωσε η 22χρονη Αγγελική -Ξεκινάει απεργία πείνας

Σκληρή στάση κράτησε η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου στην απολογία της ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Η νεαρή συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού δήλωσε αναρχική και αρνήθηκε να απολογηθεί, σημειώνοντας πως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, η 22χρονη ενημέρωσε τον ανακριτή ότι συμμετέχει με τους κρατούμενους συγκατηγορουμένους της στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν πριν τέσσερις μέρες για την «άδικη και παράνομη» προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.

Μετά την απολογία της στον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο , η Αγγελική Σπυροπούλου κρίθηκε προφυλακιστέα και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.

Της αποδίδεται βασικός ρόλος στην υλοποίηση του αποκαλούμενου σχεδίου «Γοργοπόταμος» που φαίνεται να προέβλεπε τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να αποδράσουν κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο μεταξύ, και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα, ο 39χρονος που φέρεται να αποκαλείται «Ιάσονας» αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης και σύμφωνα με πληροφορίες ανέγνωσε στον εφέτη Ευτύχιο Νικόπουλο, κείμενο με τις θέσεις του για όσα του καταλογίζονται.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνήγορος της 22χρονης Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε πως «η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου