Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; -Η Guardian ρωτάει τους αναγνώστες αν πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ σε ερώτηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα άνοιξε και πάλι τη συζήτηση γύρω από το θέμα. Για αυτό το λόγο η Guardian ζητά από τους αναγνώστες της να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Η βρετανική εφημερίδα διοργανώνει ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της (εδώ), ρωτώντας τους επισκέπτες αν είχε δίκιο ο Κλούνεϊ όταν δήλωσε πως πρέπει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστραφούν στην Ελλάδα. Εως τώρα η πλειοψηφία- το 67%- συμφωνεί με αυτή την άποψη, ενώ η ψηφοφορία κλείνει σε δύο ημέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Guardian απευθύνει αυτό το ερώτημα. Το είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2009, με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά- ως υπουργού Πολιτισμού τότε- πως και η βρετανική κοινή γνώμη είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων.

Σε εκείνη την ψηφοφορία είχε επιβεβαιωθεί, καθώς το 95% είχε απαντήσει πως πράγματι στηρίζουν αυτή την άποψη.
το είδαμε iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου