Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ζημιά 121 εκ. ευρώ θα προκαλέσει ο Ολυμπιακός στην Μάντσεστερ, αν την αποκλείσει

Η ήττα της Μάντσεστερ από τον Ολυμπιακό δεν προκαλεί στον βρετανικό σύλλογο μόνο αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και οικονομικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης μπορεί να χάσει έως και 121 εκατ. ευρώ (100 εκατ. λίρες) εάν δεν καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό στο επόμενο παιχνίδι και να προκριθεί στα προημιτελικά.

«Φυσικά το νούμερο αυτό υπολογίζεται με βάση την κατάκτηση του Champions League, αλλά ακόμη και μία πιο μέτρια πορεία θα μπορούσε να αποδώσει 61 εκατ. ευρώ (50 εκατ. λίρες) ή και περισσότερα», εξηγεί ο Simon Chadwick, καθηγητής επιχειρηματικής στρατηγικής αθλημάτων στο πανεπιστήμιο του Coventry.

Οι προοπτικές δεν είναι καλές αναφέρει το διεθνές πρακτορείο καθώς σημειώνει ότι η ομάδα πιθανότατα να μείνει εκτός της διοργάνωσης και τον επόμενο χρόνο, κάτι που θα προκαλούσε σημαντική πίεση στα οικονομικά της αγγλικής ομάδας, μετά μάλιστα το συμβόλαιο – μαμούθ ύψους 142 εκατ. δολαρίων με τον Wayne Rooney.

Στο μεταξύ, η μετοχή της United έχει πάρει την ...κατηφόρα καθώς έχει καταγράψει πτώση 15% από τον Δεκέμβριο στη Wall Street.

To 2013 η United αποκλείστηκε από το Champions League στους 16 κερδίζοντας μόλις 30 εκατ. λίρες από την UEFA.
το είδαμε iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου