Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο! Διώκουν πειθαρχικά τον κρατούμενο που έβγαλε στα social media τις εικόνες "ξεφτίλας" του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού

Δεν έχουν Ιερό και Όσιο οι "κάφροι" καρεκλάτοι Νεογκλαμουροελληναράδες. 209 άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά σε έναν χώρο που προβλέπεται για 60 άτομα, οι 131 από αυτούς είναι κρατούμενοι με τον ιό του HIV και αντί να θορυβηθούν για τα αίσχη τους, που έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού 209 ψυχές να αργοσβήνουν, αυτοί μοιράζουν πειθαρχικές ευθύνες!

Διαβάστε όλο το χρονικό πιο κάτω...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60.

«Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ' ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους» υπογραμμίζεται.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» προσθέτει ότι η τροπολογία υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και επικαλείται «λόγους υγείας, ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών» θα αποφυλακίσει κρατούμενους ασθενείς που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια.

Ωστόσο, τονίζει ότι και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι από τη συγκεκριμένη τροπολογία θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο των φυλακών νοσηλεύονται 100 άτομα που πληρούν το όριο των ποινών και των προβλεπόμενων ασθενειών, αλλά θα αποφυλακιστούν μόνο 30.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΦΚ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Με μια εφάπαξ τροπολογία που δεν αποτελεί ούτε καν παυσίπονο για την κατάσταση που επικρατεί στο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού επιχειρεί να κουκουλώσει όπως όπως το θέμα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη Βουλή, μάλιστα, ο υπουργός κ. Αθανασίου διαφημίζοντας την τροπολογία του, δεν αναφέρθηκε καν στην κινητοποίηση των κρατουμένων του κολαστήριου του Άγιου Παύλου, σαν να μην υπάρχουν 190 ασθενείς που εδώ και δέκα ημέρες δεν σιτίζονται και δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σώμα ως ύστατη μορφή διαμαρτυρίας. Οι κραυγές των απελπισμένων δεν φτάνουν φαίνεται ως την Κατεχάκη. Ούτε στα αυτιά του υπουργού Υγείας που δεν υπογράφει εδώ και μήνες τις τοποθετήσεις των γιατρών. Ούτε καν στ' αυτιά της εισαγγελέα της φυλακής, η οποία έχει να πατήσει δυο μήνες στο νοσοκομείο (επειδή φοβάται για την υγεία της!), κι ενώ όλοι παρακολουθούν με φρίκη τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το κολαστήριο του Αγίου Παύλου, εκείνη χτες διέταξε την πειθαρχική τιμωρία των κρατουμένων που μίλησαν και έστειλαν φωτογραφίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι κρατούμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, ευρισκόμενοι όσο περνούν οι μέρες σε όλο και χειρότερη κατάσταση, και μόνο η αλληλεγγύη όλων μας μπορεί να αναγκάσει τον ανάλγητο κρατικό μηχανισμό να υποχωρήσει μπροστά στα δίκαια αιτήματά τους.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σας καλεί όλους να βρίσκεστε σήμερα 27/2 στις 6.30 μ.μ. έξω από το ΝΦΚ Άγιος Παύλος (Γρ. Λαμπράκη και Νικηφορίδη, στο παρκάκι).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


Μόλις δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα οι εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού και προκλήθηκε σάλος, η αντίδραση της αρμόδιας εισαγγελέας ήταν άμεση, ωστόσο προς λάθος κατεύθυνση, αφού άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον κρατουμένου που τις «διέρρευσε».

Οπως γράφει η Καθημερινή, οι κρατούμενοι στον «Αγιο Παύλο» βρίσκονται σε αποχή από το συσσίτιο από τις 17 Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο (κατ' όνομα – δεν υπάρχει καν η δυνατότητα αιμοληψίας). Ο «Αγ. Παύλος» έχει δυναμικότητα 60 κλινών, αλλά εκεί κρατούνται 215 ασθενείς. Οι 130 είναι οροθετικοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, παραπληγικοί κ.ά. Σε θαλάμους που προορίζονται για επτά άτομα, στοιβάζονται 18, που κοιμούνται σε διπλά κρεβάτια.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί και κρούσματα φυματίωσης σε οροθετικούς, τα οποία λόγω έλλειψης προσωπικού, αργούν να διαγνωστούν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία τους. Μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν πάσχουν και από άλλη νόσο πέραν εκείνης για την οποία νοσηλεύονται, ούτως ώστε να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία, αλλά και να ενισχυθεί η δομή με εξειδικευμένο προσωπικό. Τυπικά το νοσοκομείο είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ, αλλά η μετάβαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η σελίδα στο twitter ΕΔΩ

το είδαμε tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου