Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Β. Αγγελάκης: Μας οδηγούν στον αφανισμό

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων κάτω από την πίεση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι καθημερινά με τα σκληρά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος τους.

«Δεν υπάρχει συνάδελφος επαγγελματίας που δεν νοιώθει πλέον στο πετσί του ότι μας οδηγούνε όλους στον αφανισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος ΤΗς Ομοσπονδίας Ευάγγελος Αγγελάκης καθώς και όλα τα μέλη της Διοίκησης.

«Ήδη 250.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και άλλες τόσες θα κλείσουν το επόμενο διάστημα ύστερα από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ το κράτος οφείλει σε όλους. Γιατί να μην μπορεί ο καθένας μας να συμψηφίσει τις οφειλές του; Γιατί με το παραμικρό λάθος να πληρώνουμε πρόστιμο 1000 ευρώ και παράλληλα να πολλαπλασιάζεται; Γιατί να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ; Γιατί να μην μπορούμε να πάμε σε μικρότερη κατηγορία, να παγώσουν τα παλιά χρέη και να δίνουμε ότι μπορούμε τη στιγμή που 370.000 συνάδελφοι έχουν απλήρωτο το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ); Είναι σίγουρο ότι περισσότερα θα εισπράξουν. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για σύνταξη και δεν μπορούνε να την πάρουν διότι οφείλουν .Για όλα αυτά κάποιοι ευθύνονται και πρέπει να μας απαντήσουν τώρα», αναφέρθηκε στην συνεδρίαση.

Ο κ. Αγγελάκης πρότεινε, και συμφώνησαν όλοι να γίνει μια έκτακτη Γενική Συνέλευση τις προσεχείς μέρες να ενημερωθούνε όλοι οι συνάδελφοι τι μας περιμένει γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση, και να αποφασισθούν δυναμικοί τρόποι αντίδρασης όσον αφορά το Ασφαλιστικό-Φορολογικό-ΙΚΑ-Πλειστηριασμοί-Νέοι Φόροι – ΚΕΑΟ – Δημοτικά τέλη.

«Αναφέροντας ως παράδειγμα από τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι τον τελευταίο καιρό οι συνάδελφοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα με νέα δημοτικά χαράτσια . Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι φθάσαμε στα όριά μας. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους, ο καθένας μας να αναλάβει την ευθύνη του και να καταθέσουμε την αγανάκτησή μας σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε. ’Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, καταθέτοντας την αγανάκτησή μας σε αυτούς που μας κυβερνάνε.

Παράλληλα με την Γενική Συνέλευση και τις δυναμικές κινητοποιήσεις. θα πραγματοποιηθεί και μία νέα σύσκεψη με το ΙΚΑ, την Επιθεώρηση Εργασίας την Εφορία και τον Πρόεδρο των Λογιστών για να μας ενημερώσουν τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας
», ανέφερε ο κ. Αγγελάκης.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η συμπαράσταση στους αγρότες «για τον δίκαιο αγώνα τους, γιατί η επιβίωση των αγροτών είναι η επιβίωση όλων μας» και αποφασίσθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου.
το είδαμε trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου