Κυριακή 1 Απριλίου 2012

'Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση', λέει η Μέρκελ

Την άποψη ότι η Ελλάδα μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. και των ιδιωτών πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της έχει μια ευκαιρία για να ξεπεράσει την κρίση εκφράζει σε συνέντευξή της στην τσεχική εφημερίδα «Noviny Lidove» η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι απομένει ακόμη στη χώρα μας «πολύς δρόμος να διανύσει».

«Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει, αλλά διένυσε ήδη ένα μικρό τμήμα του» εξηγεί σχετικά για να προσθέσει: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυστηρά μέτρα για τη μείωση του κατώτατου μισθού, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί γειτονικές της χώρες, για παράδειγμα στον τουρισμό».


 Όπως είπε «πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εκτιμώ ιδιαίτερα. Θα αποφέρουν τους καρπούς τους με την πάροδο του χρόνου».
Η καγκελάριος υπογραμμίζει ακόμη ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε «σοβαρές επιπτώσεις», συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών ενός ντόμινο που θα προκαλούσε αβεβαιότητα και σε άλλες χώρες.
πηγή:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου