Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Η Θεσσαλία βγάζει τον νικητή των εκλογών» (video)

Το σύνθημα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Λάρισα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«
Έχει ακουστεί πως όποιος κερδίζει τη Θεσσαλία, κερδίζει και τις εκλογές...»

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" .

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας όπου μίλησε σήμερα το βράδυ.

«Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «Ο λαός συσπειρώνεται, ο λαός ξεσηκώνεται άρα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε. Από την αρχή είπαμε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα βγαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης και λέει αυτό που λέγαμε εμείς από την αρχή» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η άποψη που από την αρχή είχε εκφράσει τώρα κερδίζει έδαφος παντού στην Ευρώπη».

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων μηνών υπενθύμισε: «Εμείς πριν από λίγους μήνες ανατρέψαμε τον Παπανδρέου και διασώσαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Αναφερόμενος, δε, στη «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τους πολίτες να μην μπλέκουν «όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό. Οι νεοναζί κρύβουν τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Οι προτάσεις Σαμαρά για τους Αγρότες
«Προτεραιοτητά μας ακόμα να ολοκληρωθούν τα έργα τοπικής σημασίας, όπως οι δρόμοι Λάρισα-Τρίκαλα και Λάρισα Καρδίτσα, οι παρακάμψεις πόλεων και οι περιφερειακές πόλεων, που έχουν ξεκινήσει, έχουν ήδη ξεμπλοκάρει – επιτέλους – με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και θα τα ολοκληρώσουμε. Όλα αυτά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Που είχε 15 δισεκατομμύρια και επί δυόμιση χρόνια κάθονταν. Ακόμα δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Θεσσαλία να διψάσει. Ο κάμπος, για να παράγει, χρειάζεται νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα «στραγγίσουν» άλλες περιοχές, ούτε ότι θα ενθαρρύνουμε τη σπατάλη του νερού. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη σταγόνα. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Με ένα συνολικότερο σχεδιασμό για το νερό στη Θεσσαλία, με έμφαση στο περιβάλλον και στην αειφορία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Θεσσαλία

την πιο παραγωγική περιοχή της χώρας - να ερημοποιηθεί. Για αυτό πρέπει να υπάρξει σύνδεση του Αχελώου με τον Πηνειό και ξεμπλοκάρισμα των έργων για την Κάρλα.

Αλλά και πλήρης αξιοποίηση των υδάτων σε συνδυασμό με μια σειρά έργων όπως το φράγμα της Γυρτώνης, που από το Σεπτέμβριο του 2009 περιμένει να ολοκληρωθεί. Μαζί με τη δημιουργία των τεσσάρων ταμιευτήρων που πετάχτηκαν από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής».(Καστρί, Γλαύκη, Κοιλάδα και Αγίους Αναργύρους). Αλλά και το Πρόγραμμα μείωσης της Νιτρο-ρύπανσης, μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για τα υπόγεια ύδατα υποβαθμίστηκε κι αυτό! Μειώθηκαν και τα υπό ένταξη στρέμματα και οι ενισχύσεις...

Για τον ΕΛΓΑ
Επί των ημερών της ΝΔ, ο ΕΛΓΑ έδινε, εντός τριμήνου,γρήγορες και αντικειμενικές αποζημιώσεις. Ήταν δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο την ώρα της δοκιμασίας. Σήμερα ο ΕΛΓΑ κατάντησε να δίνει αντί για αποζημιώσεις... προνοιακά επιδόματα! Που είναι οι αποζημιώσεις για τη ζημιά από το «πράσινο σκουλήκι» στο βαμβάκι του 2010 και του 2011; Τα υποσχέθηκε στο Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης – κι ύστερα τα...ξέχασαν!

Έχω πει ότι μέσα στις αδικίες που θα αποκαταστήσω είναι η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους. Που χρέος μας είναι να τους στηρίξουμε. Όχι να τους κυνηγάμε...

Ακόμα: Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ για τα Σχέδια Βελτίωσης παραμένουν αναξιοποίητα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Ούτε μία αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και ούτε ένα σχέδιο βελτίωσης δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα. Προτεραιότητά μας, να προχωρήσουν ταχύτατα όλα αυτά.

Και τέλος: Γρήγορη και δίκαιη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με σεβασμό, όμως, στις δυνατότητες του Έλληνα παραγωγού για υψηλή και ποιοτική παραγωγή. Βεβαίως πρέπει να τιμωρηθούν όσοι κερδοσκοπούν σε βάρος των υπολοίπων. Αλλά τώρα δεν τιμωρούνται οι φαύλοι μόνο. Τιμωρούνται όλοι. Κι αυτό θα σταματήσει!»

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο της Λάρισας για την παρουσία του στην συγκέντρωση και έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όποιος κερδίζει τη Θεσσαλία κερδίζει τις εκλογές».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου