Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ασφάλεια στο βρεφικό δωμάτιο

Το βρεφικό δωμάτιο είναι μία υπόθεση ιδιαίτερα γοητευτική αφού θα πρέπει να βάλετε όλο το μεράκι, το κέφι και το γούστο σας ώστε να δημιουργήσετε μία όμορφη, γεμάτη ερεθίσματα και πάνω απ' όλα, ασφαλή φωλίτσα για το μωράκι σας!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που... μπουσουλήσατε μέσα στο σπίτι σας; Αν έχουν περάσει κάμποσα χρόνια ίσως έφτασε η ώρα να το επαναλάβετε. Δεν αστειευόμαστε. Αυτό το συγκλονιστικό περιβάλλον αξίζει να εξερευνηθεί, και να "κατακτηθεί" επάξια από τον αεικίνητο μπόμπιρα. Ελάτε λοιπόν στη θέση του και πάρτε όλα τα απαραίτηα μέτρα για να προφυλάξετε το παιδί σας από τις παγίδες που κρύβονται μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Μεταμορφώστε το χώρο σας σε ένα σύγχρονο παράδεισο ασφαλείας για το παιδί σας, ένα μέρος που μπορεί να εξερευνά χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Μην ξεχνάτε όμως πως ό,τι κι αν κάνετε, το μικρό σας πάντα θα βρίσκει τρόπους για να σας αγχώνει κι ο μόνος τρόπος για να είναι ασφαλές είναι να μην το αφήνετε ούτε στιγμή από τα μάτια σας!

Ειδικότερα:
  • Προσέξτε την απόσταση ανάμεσα στα κάγκελα του παιδικού κρεβατιού. Αν είναι μεγάλη, το μωρό σας μπορεί άνετα να περάσει το κεφάλι του, και μετά να μη βρίσκει τον τρόπο να το βγάλει.
  • Αν κρεμάσετε παιχνίδια πάνω από την κούνια θυμηθείτε, όσο το παδί μεγαλώνει, να τα απομακρύνεται από το πεδίο δράσης του. Είναι πιθανό να αρπάξει ένα κομμάτι με τα χέρια του και να το βάλει στο στόμα του.
  • Αν δε φτάνετε τις πάνες τη στιγμή που αλλάζετε το μωρό, προτιμήσυε να το πάρετε αγκαλιά ή να το μεταφέρετε γρήγορα, έστω και γυμνό, στο κρεβάτι του. Καλύτερα να πλύνετε λίγα σεντόνια παραπάνω παρά να βρεθεί το μωράκι σας στο πάτωμα από τη μία στιγμή στην άλλη.
  • Τοποθετήστε όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα μακριά από το πεδίο δράσης του του μικρού εξερευνητή. Μετά τον πρώτο χρόνο θα τρέχει με ταχύτητα αστραπής και θα σας είναι αδύνατο να τον προλάβετε.
  • Αποφύγετε τα παιχνίδια που αποτελούνται από μικρά κομμάτια. Τα βάζει εύκολα στο στόμα του για να τα επεξεργαστεί. Ελέγξτε επίσης ότι τα όλα τα αρκουδάκια έχους στέρεα μάτια και αξεσουάρ.Το μικρό σας διαθέτει ήδη αρκετή δύναμη στα χέρια και στα δόντια του για να τα αποσπάσει αποτελεσματικά!
  • Μην τοποθετείτε την κούνια κοντά σε καλοριφέρ ή κάτω από το ρεύμα αέρος του κλιματιστικού, γιατί είναι εύκολο για το παιδί να κρυώσει.
  • Φεύγοντας από το παιδικό δωμάτιο βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει όλα τα φώτα κι όλα τα κεριά κι ότι οι κουρτίνες απέχουν αρκετά από το καλοριφέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου