Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Το σήμα με τη γαλοπούλα σε Rafale που έκανε έξαλλους τους Τούρκους -Νόμιζαν πως είναι επίσημο

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν στην Τουρκία ραφτά σήματα (patches) που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες από ιδιωτική επιχείρηση και τα οποία τουρκικά ΜΜΕ θεώρησαν πως πρόκειται για επίσημα μέρη της στολής των πιλότων των Rafale.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο υποστήριζε πως η επίσημη στολή των Ελλήνων πιλότων των Rafale φέρει μία γαλοπούλα (Turkey) με φέσι, η οποία τρέχει να γλιτώσει από ένα αεροσκάφος που την κυνηγάει με φόντο τον χάρτη της Τουρκίας και γύρω του να αναγράφει: «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη» και «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος».
Η σημαντική λεπτομέρεια, ωστόσο, που παραλήφθηκε είναι ότι το patch αυτό σχεδιάστηκε από Έλληνες ιδιώτες και ουδεμία σχέση έχει με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που στο επίσημο λογότυπο της εικονίζεται απλώς ο χάρτης της Ελλάδας με την ελληνική σημαία και ένα γεράκι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θέση στο θέμα πήρε και ο απόστρατος πτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος είπε: «Αυτή η πρόκληση δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα» και συνέχισε: «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου