Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ιαπωνία: Αγοράστηκαν 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας αξίας 4.100 ευρώ

Στοίχισαν 273 και κάτι ευρώ το καθένα

Τα 15 κεράσια της σπάνιας ποικιλίας Junoheart πουλήθηκαν στην αγορά του Χατσινόχε στην Ιαπωνία.


Ούτε από χρυσάφι να ήταν τα κεράσια που πουλήθηκαν στην Ιαπωνία σε τιμή – ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, μία κασετίνα με 15 κεράσια της σπάνιας ποικιλίας Junoheart πουλήθηκε στην αγορά του Χατσινόχε στην Ιαπωνία.

Το ποσό σοκάρει. Τα κεράσια πουλήθηκαν προς 600.000 γεν, δηλαδή 4.100 ευρώ. Τα φρούτα, τα οποία ονομάζονται Aomori Heartbeat, και είναι το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας στοίχισαν 273 και κάτι ευρώ το καθένα, ενώ η τιμή πώλησής τους ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό ρεκόρ 450.000 γεν. Η νέα αυτή ποικιλία αναπτύχθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι το 2019.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος πλειοδότης

Μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η εταιρεία χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα το νομό Τσίμπα, Ναγκατσούκα Σέικα, η οποία ήταν αυτή που και πέρυσι πλειοδότησε στη δημοπρασία.

«Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού», τόνισε η πρόεδρος της εταιρείας, Κιόκο Ναγκατσούκα. «Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα», τόνιζε την περασμένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου