Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ανατροπή - Θα γίνει τελικά η συνάντηση της AstraZeneca με την Κομισιόν

Δεν επιβεβαιώνει η ΑstraZeneca ότι αποχωρεί από τις συνομιλίες με την Κομισιόν για την προμήθεια των εμβολίων. Όπως μεταδίδει το Associated Press, εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας δήλωσε ότι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η εταιρεία ενημέρωσε αρχικά πως δεν θα παραβρεθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση με την Κομισιόν. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. συνεχίζει να ζητά από την εταιρεία περαιτέρω εξηγήσεις για τη μείωση προμηθειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πάντως ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Άνσχομπερ δήλωσε από την πλευρά του ότι η συνάντηση μεταφέρθηκε, με πρωτοβουλία της εταιρείας για αύριο, Πέμπτη.

"Η AstraZeneca ανέβαλε τον σημερινό γύρο διαπραγματεύσεων μέχρι αύριο. Από την άποψή μου, αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα" δήλωσε ο Rudolf Anschober σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, επαναλαμβάνοντας ότι η εταιρεία πρέπει να παρέχει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου που είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως η Ε.Ε. κάλεσε την AstraZeneca να δημοσιεύσει τη σύμβαση για τα εμβόλια που έχουν υπογράψει.
το είδαμε enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου