Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ξεκίνησε «πόλεμο» κατά του FIFA 21

Ένα tweet του Ιμπραΐμοβιτς ήταν αρκετό για να ξεκινήσει «πόλεμος» κατά του γνωστού video game ποδοσφαίρου, FIFA 21 της EA Sports.

Με αφορμή την κυκλοφορία του παιχνιδιού ο Ιμπραΐμοβιτς αντέδρασε για τη χρήση της εικόνας και του ονόματος του, ενώ τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα, οι παίκτες ετοιμάζονται για να... επαναστατήσουν, διεκδικώντας αποζημίωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η EA Sports έχει συνάψει συμφωνία με την FIFAPro, κάτι που υπογράμμισε και στη σχετική της απάντηση. Η Ένωση ποδοσφαιριστών μπορεί να πουλήσει τα δικαιώματα σε περίπτωση που ένας παίκτης, μια λίγκα ή η ομάδα δεν το έχει ήδη πράξει.

Οι παίκτες επικαλούνται ουσιαστικά το δεδικασμένο στη Βραζιλία, όπου η EA Sports αναγκάστηκε να αφαιρέσει 450 ονόματα και εικόνες ποδοσφαιριστών.

Ο γενικότερος κανόνας θέλει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να πουλούν συνολικά όλα τα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με την Premier League και την EA Sports. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Serie A, όπου αγωνίζεται ο Ιμπραΐμοβιτς με τη Μίλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου