Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Τουρκικό Ναυτικό: Έκαναν διοικητή της SAT βασικό πρωταγωνιστή της νύχτας των Ιμίων

Οι Τούρκοι τοποθέτησαν τον Ερτζάν Κιρέτστεπε που συμμετείχε στην επιχείρηση αποβίβασης των Τούρκων βατραχανθρώπων στη δυτική Ίμια, το 1996, ως επικεφαλής της μονάδας SAT, δηλαδή της τουρκικής ΜΥΚ.

Ο ίδιος μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, ήταν ανάμεσα στα χιλιάδες στελέχη που κατηγορήθηκε για σχέσεις με το σύστημα Γκιουλέν. Απ΄ ότι φαίνεται κατόρθωσε να πείσει το καθεστώς Ερντογάν ότι δεν είχε σχέση κι έτσι τοποθετήθηκε διοικητής της μονάδας SAT.

«Ο Ερτζάν Κιρέτστεπε υποναύαρχος που ήτανε μεταξύ των ηρώων στα Ίμια διορίστηκε στην διοίκηση των ειδικών δυνάμεων SAT. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο υποναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπέ που πριν από 24 χρόνια έστησε την τουρκική σημαία στην νήσο Ίμια και αργότερα με την συνωμοσία της δίκης Ποϊράζκιοϊ, έκανε 4,5 χρόνια φυλακή, διορίστηκε στην διοίκηση των ειδικών δυνάμεων SAT», αναφέρει η τουρκική sozcu.com.tr.

«Ο υποναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος το 1996 κατά την κρίση των Ιμίων που έφερε Τουρκία και Ελλάδα στο χείλος του πολέμου, ‘ήταν αυτός που γέμισε με καύσιμα από την τσέπη του το Ζόντιακ με το ο ποίο η ομάδα SAT βγήκε επί του νησιού και έστησε την τουρκική σημαία, τώρα διορίστηκε στην διοίκηση των ειδικών δυνάμεων SAT.

Ο Κιρέτστεπέ που μετά από την επιχείρηση είχε γίνει δεκτός ως ήρωας, το 2003 ΕΙΕ προφυλακιστεί στα πλαίσια των δίκης Ποϊράζκιοϊ και έμεινε προφυλακισμένος στις φυλακές Χασντάλ, 4,5 χρόνια μέχρι την αθώωση του.

Ο συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν που είχε βγει τότε στα Ίμια μαζί με τον Κιρέτστεπε είχε δηλώσει: "Μας είχε δοθεί η αποστολή να κατεβάσουμε την ελληνική σημαία στα Ίμια. Δεν μπορούσαμε να πούμε στον διοικητή μας πως δεν υπάρχει βενζίνη στο σκάφος, δεν μπορούμε να πάμε.

Με την πιστωτική κάρτα του Κιρέτστεπε αγοράσαμε βενζίνη και ετοιμάσαμε σάντουιτς με τυρί. Πήγαμε στα Ίμια και κατεβάσαμε την σημαία, ενώ στήσαμε την τουρκική σημαία", ενώ είχε κοινοποιήσει και την απόδειξη εκείνης της μέρας κόστους 16.730.000 λιρών».
το είδαμε pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου