Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Βελόπουλος: Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Ερντογάν -Αν ήμασταν κυβέρνηση θα κάναμε μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα

Στις προκλήσεις της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τη σημερινή φιέστα έξω από την Αγία Σοφία, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εισαγωγή της τοποθέτησής του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΠΝΠ, απευθύνοντας έκκληση για συνεννόηση και για χάραξη “κόκκινων γραμμών” σε ό,τι αφορά στα εθνικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως “είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο έθνος και την ιστορία, να απαντήσουμε και επιτέλους να συνεννοηθούμε για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την χώρα μας" για να υποστηρίξει πως εάν η Ελληνική Λύση ήταν κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Τουρκίας να οργανώσει προσευχή στην “Aγιά Σοφιά”, θα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων. Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως “κάποιος πρέπει να σταματήσει τον κ. Ερντογάν. Κι’ αυτή δεν είναι ούτε η Δύση, ούτε η Ρωσία, ούτε η Γερμανία, ούτε κανείς. Ο μόνος που θα σταματήσει την Τουρκία είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα".

Έστρεψε τα βέλη του, επίσης, κατά του υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας τον κατηγορεί ως ακροδεξιό ενώ αντιγράφει το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης και κατασκευάζει φράκτη στον Έβρο. “Εμείς δεν θέλουμε φράκτη, θέλουμε τείχος. Σταματήστε να κολλάτε ταμπέλες, γιατί θα μπορούσα κι εγώ όπως με λέτε ακροδεξιό να πω κάποιον 'προδότη', αλλά δεν θα το κάνω. Γιατί αν το πω, θα πρέπει να τον πάω στο δικαστήριο και να τιμωρηθεί και εδώ δεν είναι δικαστήριο” ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαιρεί κονδύλια από επενδύσεις που πρέπει να κάνουν οι δήμοι για να καλύψει οφειλές, και υποστήριξε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ταμείο των δήμων. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του με την επιτάχυνση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ, η οποία προβλέπεται από διάταξη του νομοσχεδίου και διερωτήθηκε “πόσες ΜΚΟ έχουν κλείσει και αν η τουρκική ΜΚΟ εξακολουθεί να υπάρχει στη Λέσβο”. Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη χρήση κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για εξόφληση των οφειλών των δήμων («αντί να πάνε τα χρήματα στον πρωτογενή τομέα», όπως είπε) όπως και με την αυτοδίκαιη παράταση αδειών εργασίας στους μετανάστες που εργάζονται στην αγροτική οικονομία, και πρότεινε την επιδότηση του ημερομισθίου σε Έλληνες εργάτες στις αγροτικές εργασίες. “Δώστε εξήντα ευρώ μεροκάματο σε Έλληνες, τριάντα το ελληνικό κράτος και τριάντα ο αγρότης, για να μην χρειαζόμαστε ξένα εργατικά χέρια", είπε.

Σχολιάζοντας τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως “τα 33 δισ. ευρώ είναι μια ιστορική ευκαιρία. Να γίνει ένα πραγματικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και όχι να πετάμε από εδώ και από κει τα χρήματα όπως σε voucher. Όχι παροχή υπηρεσιών, είναι ριψοκίνδυνη παραγωγή. Καλέστε μας να κάνουμε προτάσεις”.

Όπως είπε, ο ίδιος προτείνει δυο πυλώνες: την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας. “Η Ελλάδα χρειάζεται πολεμική βιομηχανία γιατί έχει έναν εχθρό ανατολικά, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει εξαγώγιμο αγαθό", τόνισε.

Μίλησε ακόμη για θέματα τουρισμού, και υποστήριξε ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει αναρτήσει λίστες με νησιά “υψηλής επικινδυνότητας”, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα νησιά αυτά να εκβιάζονται από tours operators για να κατεβάσουν τις τιμές.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε, τέλος, στους εορτασμούς της συμπλήρωσης 200 ετών από το 1821 και ζήτησε από την κυβέρνηση να την αλλάξει. "Την επιτροπή αυτή να την καθαρίσετε. Είναι ο κόπρος του Αυγείου. Την μία δεν βάζουν τη σημαία στο σήμα, μια ο Καποδίστριας είναι δικτάτορας, ο Καραϊσκάκης είχε έρωτες, τα κρυφά σχολειά δεν υπήρχαν. Αυτή δεν είναι επιτροπή για το 1821. Είναι επιτροπή της εθνικής λοβοτομής", σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου