Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Το έγκλημα που σόκαρε την Ελλάδα: Δολοφόνησε την μνηστή του με δηλητηριασμένο λουκούμι -«Θέλω την αδερφή της»

Ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα συγκλόνισε την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1962. Ένας 27χρονος δολοφόνησε την 24χρονη μνηστή του με δηλητηριασμένο λουκούμι επειδή ήθελε να παντρευτεί την αδερφή της.

Το θύμα ονομαζόταν Βάσω και ήταν 24 χρόνων. Ζούσε στο χωριό Σένιες Αχαΐας και ήταν αρραβωνιασμένη με τον 27χρονο Δημήτρη, ο οποίος ήταν μοναχοπαίδι και ζούσε με τους γονείς του στο χωριό Πέττα. Μια ημέρα ο Δημήτρης την επισκέφθηκε στο σπίτι μαζί με τον πατέρα του. Ήταν Κυριακή και θα έμεναν στο σπίτι της μέλλουσας νύφης τους μέχρι τη Δευτέρα.


To σατανικό σχέδιο του φονιά

Ο Δημήτρης είχε μαζί του ένα λουκούμι, το οποίο είχε δηλητηριάσει με παραθείο. Αφού έμειναν στο σπίτι της Βάσως μια ημέρα, το μεσημέρι ετοιμάζονταν για αναχώρηση. Τότε, ο Δημήτρης πλησίασε την 24χρονη και της έδωσε ένα λουκούμι, το οποίο τάχα της το έστελνε η μητέρα του. Η κοπέλα χάρηκε και το έφαγε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της ξαδερφής και της γιαγιάς της, παραλίγο να φάνε και εκείνες το λουκούμι, καθώς το ζήτησαν από την κοπέλα, η οποία τελικά το έφαγε μόνη της.

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους γονείς του, όμως στο τέλος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του στις Αρχές.

Αναλυτικά η κατάθεσή του:

«Εγώ την εσκότωσα με το δηλητηριασμένο λουκούμι. Έφθασεν η ώρα του γάμου μας, αλλά δεν ήθελα να την παντρευτώ. Προς στιγμής εσκέφθηκα να φύγω για την Αθήνα, αλλά αντέδρασαν ο πατέρας και η μητέρα του. Δεν με άφησαν. Τότε απεφάσισα να σκοτώσω τη Βάσω. Επήρα ένα λουκούμι την περασμένη εβδομάδα και το έριξα σε μια σακούλα που περιείχε παραθείο.

​Το άφησα εκεί περισσότερο από μια ημέρα. Και μετά είπα στον πατέρα μου να πάμε στις Σένιες. Εφθάσαμε την Κυριακή και μας φιλοξένησε ο μέλλων πεθερός μου. Τη Δευτέρα το μεσημέρι λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουμε για το χωριό μας έδωσα το λουκούμι στη Βάσω. Της είπα ότι το έστελνε η μητέρα μου και ότι το είχε δώσει στον πατέρα μου κι εκείνος το ξέχασε. Η Βάσω το πήρε και ευχαριστήθηκε. Ύστερα έμαθα -γιατί εμείς είχαμε φύγει στο μεταξύ- ότι το έφαγε κι επέθανε».


Αμετανόητος: «Θέλω την αδερφή της»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ακρόπολις του 1962, ο δράστης ήταν αμετανόητος και δεν είχε τύψεις για το έγκλημα. Μάλιστα, όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα που είχε τίτλο «Εδολοφόνησε την μνηστή του με ένα δηλητηριασμένο λουκούμι για να νυμφευθεί την αδερφή της», αγαπούσε την αδερφή της, γι’ αυτό δεν ήθελε να την παντρευτεί. 

Υπήρχαν υποψίες ότι οι δυο τους είχαν ερωτικές σχέσεις, όμως οι αρχές δεν επέμειναν να μάθουν τη μεταξύ τους σχέση.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, ο 27χρονος οργάνωσε και εκτέλεσε το έγκλημα δίχως συνεργούς ούτε ηθικούς αυτουργούς.
το είδαμε mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου