Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πάτρα: Η ΔΕΗ μισθώνει... ταξί και φορτηγά για να αντιμετωπίσει τις βλάβες

Ασύλληπτες σκηνές καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες στο τμήμα βλαβών της ΔΕΗ στο Ρίον.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr τα συνεργεία αντιμετώπισης των βλαβών της ΔΕΗ, φεύγουν καθημερινά για να πάνε στα σημεία όπου έχουν αναφερθεί βλάβες, μισθώνοντας ταξί, στο πορτμπαγκάζ των οποίων φορτώνουν και τα παρελκόμενα «εργαλεία».

Όταν φτάνουν στο σημείο που έχει αναφερθεί βλάβη τα ξεφορτώνουν, για να καλέσουν εκ νέου ταξί μετά την αποκατάσταση του προβλήματος και να πάνε στο επόμενος σημείο ή να επιστρέψουν στη βάση τους.

Τα… ωραιότερα ωστόσο καταγράφονται όταν για την αντιμετώπιση της βλάβης το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει σκάλες. Σε αυτή την περίπτωση τα συνεργεία καταφεύγουν στη λύση της μίσθωσης φορτηγών μεταφορών, στα οποία φορτώνουν τις σκάλες και πηγαίνουν στην περιοχή που έχει αναφερθεί η ύπαρξη προβλήματος.

Να σημειωθεί, πως τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο «ροκ» από το απόγευμα και μετά, και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. όπου σε πολλές περιπτώσεις δεν επιχειρείται καν η αντιμετώπιση της βλάβης και η αποκατάσταση αφήνεται για την επόμενη ημέρα.

Τέτοιες σκηνές – μεταφοράς συνεργείου αποκατάστασης βλάβης – καταγράφηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα όταν ένα μεγάλο τμήμα της Πάτρας από Παπαφλέσσα μέχρι Γούναρη, βυθίστηκε για μισή και πλέον ώρα στο σκοτάδι.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, νεαρό ζευγάρι με ανήλικο παιδί που ήταν άρρωστο – το ζευγάρι κατοικεί στην περιοχή των Δεμενίκων της Πάτρας – είχε αναφέρει την ύπαρξη βλάβης στην ηλεκτροδότηση του σπιτιού του, αλλά το συνεργείο δεν πήγε ποτέ στο σημείο.

Τα αίτια

Αιτία για να καταγράφονται αυτές οι σκηνές απείρου κάλλους σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης της ΔΕΗ, είναι περιστολή δαπανών σε μια σειρά επιδομάτων που λάμβαναν οι τεχνικοί της επιχείρησης, λόγω υπέρβασης της δαπάνης που προβλέπεται μετά τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ένα είδος κόφτη για να μην αναγκαστεί η επιχείρηση να προχωρήσει σε μειώσεις στους μισθούς.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ σε απάντηση, προχώρησαν σε λήψη απεργιακών μέτρων, που σημαίνει πως ναι μεν προσέρχονται στην εργασία τους, αλλά δεν οδηγούν αυτοκίνητο της επιχείρησης, από την στιγμή που κανονικά έπρεπε να υπάρχει εργαζόμενος με ειδικότητα οδηγού και δεν επιχειρούν σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμετώπιση βλαβών, σε ώρες κατά τις οποίες αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω σύνθεσης του συνεργείου.

Να σημειωθεί, πως εδώ ακριβώς καταγράφεται το απίστευτο. Η ΔΕΗ , η οποία έχει προχωρήσει στο κόψιμο των επιδομάτων που αποτελούν την αιτία για να μην εκτελούν οι τεχνικοί μια σειρά εργασιών οι οποίες δεν προβλέπεται στα καθήκοντά τους, δικαιολογεί σε άλλο κωδικό τις δαπάνες για τις μισθώσεις των ταξί και των φορτηγών μεταφορών, με τα οποία οι τεχνικοί πηγαίνουν στα σημεία που υπάρχει βλάβη, παρόλο που το κόστος ακόμα και αν δεν είναι μεγαλύτερο σίγουρα είναι το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου