Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Spiegel: «Η Μέρκελ δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη»

«H Mέρκελ δεν έχει τελειώσει ακόμη» , γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου στο γερμανικό κοινοβούλιο όπου υπεραμύνθηκε με σθένος την προσφυγική της πολιτική:

«Η καγκελάριος εμφανίζεται μαχητική μετά την εκλογική αποτυχία στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία», υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Spiegel.

«Η Μέρκελ έκανε για τα δεδομένα της μια μαχητική εμφάνιση, κατά την οποία ασχολήθηκε επί της ουσίας με μέτρα αμυντικού χαρακτήρα. Βεβαίως αναφέρθηκε και στην ενσωμάτωση των προσφύγων, αλλά κατά τα άλλα σε περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, απέλαση όσων δεν έχουν προοπτική παραμονής, εσωτερική ασφάλεια, ταχύτερες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου....»

«Η Γερμανία θα μείνει Γερμανία, με όλα όσα αγαπάμε και μας είναι πολύτιμα», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία της στη Bundestag.

Παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει αφήσει ανοιχτό το αν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία το 2017, όπως παρατηρεί το Spiegel Online, η ομιλία της στο κοινοβούλιο κατέστησε σαφές ότι το επιθυμεί άλλη μια φορά. Αυτό δεν το έδειξε μόνο με τη μαχητική της εμφάνιση, αλλά με δηλώσεις όπως ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν…

«Η Μέρκελ προσπαθεί προφανέστατα να περάσει ξανά στην επίθεση», σχολιάζει τέλος το περιοδικό.

Suddeutsche Zeitung

Με τη Μέρκελ ασχολείται και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung μαζί με το μήνυμα στους επικριτές της - στο κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε το κόμμα του Χορστ Ζέεχοφερ να μετριάσει τον τόνο του ώστε να μην επωφεληθούν από την πολιτική διαμάχη εκείνοι που εκφράζονται απλοϊκά, όπως είπε, εννοώντας τους δεξιούς του κόμματος AfD, οι οποίοι θριάμβευσαν στις τοπικές εκλογές του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Οι επόμενες τοπικές εκλογές του Βερολίνου θα είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Μέρκελ, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου