Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πλήρωσε τα... λάθη του ο Παναθηναϊκός! -“Διπλό” με ανατροπή για Άγιαξ

Τα... παιδικά λάθη των αμυντικών του και η λανθασμένη αντιμετώπιση του αγώνα στοίχισαν στον Παναθηναϊκό την ήττα με 1-2 από τον Άγιαξ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 7ο όμιλο του Europa League.

Το παιχνίδι θύμισε πολύ την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ προ δύο μηνών στην Τούμπα, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά», όπως και οι «πράσινοι», προηγήθηκαν του Αίαντα, αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Παίρνοντας ψυχολογία από τον κόσμο του, ο οποίος γέμισε για πρώτη φορά φέτος το «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά προβλήματα των Ολλανδών, με τον Μπερκ να κάνει το 1-0 από κοντά. Ο Γουακάσο έκανε τη σέντρα, ο Ονανά έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Λουντ κι από εκεί στον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ, όμως, όχι μόνο δεν έδωσε… φτερά στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά πείσμωσε τον Άγιαξ, ο οποίος πήρε σταδιακά τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 34’, μάλιστα, μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ, με τον Ιβάνοφ να τροφοδοτεί άθελα του τον Τραορέ, ο οποίος με ξερό σουτ νίκησε τον Στιλ, γράφοντας το 1-1. Στο 36’, δε, λίγο έλειψε ο Άγιαξ να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινό πλασέ του Γιούνες, σώζοντας τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το κέντρο, ενώ αδυνατούσε να γίνει απειλητικός, μια και ο Μπεργκ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Οι Ολλανδοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν απειλούσαν την εστία του Στιλ. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο 67’. Ο Μέστο ανέτρεψε καθαρά τον Ντάικς στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Στιλ απέκρουσε την εκτέλεση του Κλάασεν, αλλά ο Ρίντεβαλντ έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-2. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στο 70’, όταν οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινή κάρτα του Ιβάνοφ για μαρκάρισμα στον Γιούνες.

Στο 79’, πάντως, οι ομάδες ήρθαν και πάλι στα ίσα τους, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ζιγέκ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια, αλλά όχι μόνο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την ολλανδική εστία, αλλά έμειναν τελικά και με 9 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γουακάσο στο 90+2.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει με ήττα τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (68΄ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (73΄ Σάμπα), Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα (65΄ Λέτο), Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ

ΑΓΙΑΞ (Π.Μπος): Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ (73΄ Ντόλμπεργκ) , Κλάασεν (90΄ Σόνε), Γιουνες (86΄ Σινγκραβεν), Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκούντελι, Ντάικς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου