Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Από την Κανούτα στην …Ιακωβάκη για …5 μέρες τα 10 ΤΑΞΙ και αιχμηρή ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων

Νέα προσφυγή του Δήμου που πέτυχε αυτή την φορά ανάκληση της δικαστικής απόφασης για επαναλειτουργία της πιάτσας ΤΑΞΙ επί της οδού Κανούτα για …5 μέρες.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα της πόλης, κατατέθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες νέα προσφυγή κατά δικαστικής απόφασης.

Ο Δήμος Τρικκαίων μετά την χθεσινή απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων της αίτησης ανάκλησης της δικαστικής απόφασης υπέρ της λειτουργίας πιάτσας ΤΑΞΙ, επανήλθε σήμερα το μεσημέρι με νέα αίτηση κατά της δικαστικής απόφασης και πέτυχε (απουσία των αντιδίκων που δεν κλήθηκαν) την προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς ήταν αποφασισμένος σε καμιά περίπτωση να μην επιτρέψει επαναλειτουργία της πιάτσας της Οδού Κανούτα…

Για να πετύχει την προσωρινή διαταγή, ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε ως …αντιστάθμισμα την πιάτσα ΤΑΞΙ της οδού Ιακωβάκη στους 10 προσφεύγοντες στην Δικαιοσύνη ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ…

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της κατανόησης ότι και αυτοί οι 10 Ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ έχουν δικαίωμα στο μεροκάματο, το πρώην Σωματείο στο οποίο ανήκανε και αποχώρησαν, είχαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του Νομικού τους Εκπροσώπου Δημήτρη Σαμαρτζή, προτείνει ως μια λύση για την εκτόνωση της κρίσης την λύση του προβλήματος την παραχώρηση της πιάτσας της Οδού Ιακωβάκη…

Αντί τότε η Δημοτική Αρχή Τρικάλων μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρτζή, να «αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά», δεν το έπραξε αλλά επέμενε σε μια …τακτική με τα γνωστά σημερινά θλιβερά αποτελέσματα στην οδό Κανούτα πριν την εκ νέου προσφυγή του Δήμου Τρικκαίων κατά της απόφασης του Δικαστηρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το «γραφείο τύπου» για την παραχώρηση της πιάτσας ΤΑΞΙ της Οδού Ιακωβάκη, υπάρχουν και αιχμές τόσο για την …Δικαιοσύνη αλλά και για την αρμόδια Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας καθώς αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση αυτή τοποθετεί τους 10 αυτοκινητιστές στην υφιστάμενη πιάτσα ταξί της οδού Ιακωβάκη. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσεται η πολύπαθη οδός Κανούτα από τον επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και αποδίδεται εκ νέου στους δικυκλιστές, χώρος για την ελεύθερη στάθμευση των μοτοσικλετών και των ποδηλάτων. Είναι σαφές πως η απόφαση του Δικαστηρίου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του θέματος, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από τους αρμόδιους φορείς.

Τα γεγονότα του πρωινού δεν χαροποίησαν κανέναν, ήταν όμως η μόνη νόμιμη οδός, προκειμένου ο Δήμος να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου του τρικαλινού λαού, δεν μπορούν να αγνοούνται από συναρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με λήψη κρίσιμων και ουσιαστικών αποφάσεων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου».

Τι κρύβει το «δελτίο τύπου»

Το «δελτίο τύπου» όμως του Δήμου είναι για ακόμη μια φορά για τα …πανηγύρια ή λόγω των ημερών για την …ετήσια εμποροπανήγυρη για τους εξής λόγους.

Δεν αναφέρει ότι η ανάκληση της δικαστικής απόφασης είναι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη…

Δεν αναφέρει πόσες θέσεις στάθμευσης ΤΑΞΙ δίνει και αν ικανοποιεί τις ανάγκες και των 10 ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ο αριθμός των θέσεων.

Δεν αναφέρει ότι προσθέτει νέο πρόβλημα στην οδό Ιακωβάκη αφού ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα υπάρχοντα ΤΑΞΙ που αρνούνται να πάνε …αριστερά για την λειτουργία του «ποδηλατοδρόμου»…

Δεν αναφέρει ότι οι 10 ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ δεν θέλουν πια (αφού έχουν με δικαστική απόφαση την Κανούτα) την οδό Ιακωβάκη που είναι σαφώς καλύτερη για αυτούς εμπορικά…

Δεν αναφέρει (το κυριότερο) ότι πλέον (μπορεί και να μην το έχουν καταλάβει) ότι η αρμόδια Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προχθές με 3 ψήφους υπέρ και μια «λευκή», ουσιαστικά «έκλεισε» την υπόθεση με επαναλειτουργία της πιάτσας ΤΑΞΙ στην οδό Κανούτα.

Για να αλλάξει αυτή η υπόθεση, πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» αλλά έτσι «ρόϊδο» που τα έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να πείσει τους αντίδικους που είναι «καβάλα στο άλογο» με δικαστική απόφαση υπέρ τους και απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Με τις παρούσες συνθήκες αυτή η «χρυσή τομή» είναι τόσο πιθανή όσο το να σταματήσει να ρίχνει πυρηνικά ο … Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου