Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα Τρίκαλα δείχνουν την ανθρωπιά τους-Φιλοξενία στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας για 450 πρόσφυγες

Την ανθρωπιά της δείχνει για άλλη μία φορά η πόλη των Τρικάλων...

Μία πόλη που έχει εμπράκτως αποδείξει ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει όποτε χρειαστεί. Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας διανυκτέρευσαν χθες 450 περίπου πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο χώρο από το Μουργκάνι όπου είχαν σταθμεύσει τα λεωφορεία μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Ο Δήμος Τρικκαίων επωμίστηκε την ευθύνη της φιλοξενίας. Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης ένωσαν της δυνάμεις τους προκειμένου να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους που ζουν το δράμα τους.

Με αυτοθυσία χθες βράδυ εθελοντές, αλλά ακόμη κι ίδιος ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, επικεφαλείςτων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν αγώνα προκειμένου να οργανώσουν το χώρο και να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Έναν αγώνα στον οποίο βρήκαν συμπαραστάτες. Ολόκληρη η τρικαλινή κοινωνία έχει κοινητοποιηθεί σήμερα για να προσφέρει ό,τι μπορεί.

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει εκείνο γίνεται έκκληση για φάρμακα, αντιπυρετικά, αναλγητικά, αντιβηχικά, κατά της διάρροιας, πάνες για μωρά καθώς επίσης, εσώρουχα.

Σε ό,τι αφορά στη διάρκεια της διαμονής των προσφύγων κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα παραμείνουν. Οπότε ο Δήμος προετοιμάζεται αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου