Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η φωτογραφία που βάζει τέλος στα σενάρια συνωμοσίας για τη δολοφονία Κένεντι!

Οι Αμερικανοί τις λατρεύουν. Και η δολοφονία του Τζον Κένεντι είναι από τα αγαπημένα θέματά τους για την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας.

Μπορεί όμως μία φωτογραφία να βάλει τέλος σε αυτό; Ισως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να είναι καταφατική. Πρόκειται για μία φωτογραφία που ενοχοποιεί τον Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ. Σε αυτή, στέκεται στην αυλή του σπιτιού του, κρατώντας όπλο ίδιου τύπου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Τώρα, επιβεβαιώθηκε πως η φωτογραφία είναι αυθεντική, μετά από την ανάλυσή της με τις τελευταίες τεχνικές της εγκληματολογίας.


Οι θεωρίες πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη είχαν εγείρει αμφιβολίες για τις αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο Οσβαλντ ήταν ο μοναδικός δράστης στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Κένεντι, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Ο Οσβαλντ, που δολοφονήθηκε πριν δικαστεί, ότι ήταν ψεύτικη η φωτογραφία- στην οποία κρατά στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο μαρξιστικές εφημερίδες- όταν του την είχε δείξει η αστυνομία του Ντάλας.

Ομως, ερευνητές του Dartmouth College, χρησιμοποίησαν μία νέα τεχνική ψηφιακής ανάλυσης και ένα τρισδιάστατο μοντέλο του Οσβαλντ, για να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι η φωτογραφία είναι αυθεντική.


Οπως αναφέρουν, η λεπτομερής ανάλυση της πόζας του Οσβαλντ, του φωτισμού, των σκιών και του όπλου στο χέρι του καταρρίπτουν το επιχείρημα της παραποίησης της φωτογραφίας. Οι ισχυρισμοί πως επρόκειτο για ψεύτικη φωτογραφία στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στο φωτισμό και τις σκιές που εμφανίζονται σε αυτές, με το επιχείρημα ότι ήταν ασυνεπείς, όμως αυτό απορρίφθηκε από τους ερευνητές.

Επίσης κάποιοι ανέφεραν ότι τα στοιχε
ία του προσώπου του Οσβαλντ διέφεραν από άλλες φωτογραφίες του, όπως και ότι το μήκος αυτού του τύπου όπλου δεν ήταν συνεπές με την πραγματικότητα. Ομως, με τη νέα ανάλυση και αυτά διαψεύστηκαν.

Η αστυνομία του Ντάλας είχε δημοσιοποιήσει την επομένη της επίθεσης τη φωτογραφία του Οσβαλντ με το όπλο που θεωρούνταν ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, την οποία είχε τραβήξει η σύζυγος του δράστη, Μαρίνα.


Τότε, ο Οσβαλντ είχε πει πως παρότι το πρόσωπό του ήταν στη φωτογραφία, είχε γίνει επεξεργασία αλλάζοντας το σώμα του και υποστήριζε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά αυτή τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου