Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα ως... Yunanistan!

Σάλο προκάλεσε η απόφαση των Τούρκων να εμφανίσουν την Ελλάδα στο στατιστικό του αγώνα μπάσκετ της εθνικής ομάδας με την Τουρκία με την ονομασία της χώρας μας στα τουρκικά και όχι με τη διεθνή της ονομασία ή τα αρχικά της.

Το τουρκικό δίκτυο που μεταδίδει σε απ’ ευθείας μετάδοση το παιχνίδι, δεν αναφέρει την Ελλάδα ως Greece, που είναι η επίσημη ονομασία, αλλά Yunanistan, όπως δηλαδή αποκαλούν την χώρα μας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, σε όλα τα ματς, επίσημα ή φιλικά, το τηλεοπτικό δίκτυο που κάνει την παραγωγή, θα πρέπει να αναφέρεται στις ομάδες με την επίσημη ονομασία τους.

Ωστόσο, αυτό δεν… ισχύει για τους Τούρκους, οι οποίοι αναφέρουν Yunanistan την εθνική μας ομάδας και χρησιμοποιούν το «YUN» στο ταμπλό με το σκορ.

Το φιλικό μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Δεκάδες εκατοντάδες ήταν τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας των τηλεθεατών της κρατικής τηλεόρασης για το "Yunanistan".

2 σχόλια:

  1. OI Tourkoi einai pio Ntomproi ,,Yunanistan vgainei apo tous 'Iones' ,tous arxaious mas progonous ,,,kai einai pio entaksi apo to kleftokotas Grecos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Salo eprepe na prokalei to Greece ,,kai oxi to Yunanistan ,,alla mas exoun ekpedeysei sta anapoda

    ΑπάντησηΔιαγραφή