Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΟΧΙ: Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στην πλατεία Συντάγματος

Η κυβέρνηση υπογράμμισε πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα είναι μαζική και συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου ενώ γίνεται έκκληση από τα μεγάφωνα να δημιουργηθεί διάδρομος στις εξόδους του μετρό διότι είναι χιλιάδες οι διαδηλωτές που βρίσκονται στις αποβάθρες.

Στην συγκέντρωση αναμένεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στην πλατεία Συντάγματος πεζός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Απο την εξεδρα του Συντάγματος απευθύνουν χαιρετισμό ο ευρωβουλευτής των Podemos,Μιγκέλ Ουρμπαν και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke,Γκ.Γκιζι.Περιπου 15.000 κοσμος αυτη την ωρα στο συλαλλητήριο υπέρ του ΟΧΙ στο Συνταγμα.

Η Ζωη Κωνσταντοπουλου βγαίνει στο πλήθος απο την πλαϊνή είσοδο της Βουλης φωνάζοντας ΟΧΙ με υψωμένη τη γροθιά και αποθεώνεται απο τον κόσμο. Κοσμος με πανό και σημαίες λέει ΟΧΙ στη λιτότητα και στα μνημόνια. Απο τα μεγάφωνα γίνονται συστάσεις για να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις σκάλες του Μετρο.

Νωρίτερα, υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς λίγο πιο μακριά από την πλατεία Συντάγματος, όπου οι πρώτοι πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο από τους πολίτες που υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Και για τις δύο συγκεντρώσεις η αστυνομία αναφέρει πως έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 20.000 πολίτες σε κάθεμία συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου