Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Χαμός στις Βρυξέλλες με την πρόταση της Ελλάδας: Τρέχουν για να κλείσει η συμφωνία έστω και προφορικά!

Στα ύψη έχει ανέβει το θερμόμετρο και στις Βρυξέλλες, όπου παρατηρείται έντονη κινητικότητα με στόχο τηρηθύν τα χρονοδιαγράμματα και η συμφωνία να κλείσει το συντομότερο δυνατό, το αργότερο μέχρι το Σάββατο το βράδυ πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στις Βρυξέλλες, είναι πολύ πιθανό η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης από τους Θεσμούς να γίνει σήμερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δανειστές θα εξετάσουν σήμερα τις προτάσεις της Ελλάδας και δεν αποκλείεται η αξιολόγησή τους να μη γίνει γραπτά αλλά προφορικά, ώστε να μη χαθεί κι άλλος, πολύτιμος, χρόνος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα έφτασε εγκαίρως στις Βρυξέλλες και ήδη Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ τις εξετάζουν προκειμένου να έχουν έτοιμη την αξιολόγησή τους μέχρι το βράδυ. Αφού η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει το EuroWorking Group και στις 16:00 το απόγευμα το Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου