Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη για την Μπάγερν (3-2) αλλά πρόκριση στον τελικό για την Μπαρτσελόνα

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν επικράτησε 3-2 της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, όμως οι Καταλανοί είναι αυτοί που θα βρεθούν στον τελικό του Βερολίνου, μετά το υπέρ τους 3-0 στο πρώτο ματς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε την ανατροπή στο 2ο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα... παράτησε το παιχνίδι, σημείωσε δύο γκολ και επικράτησε 3-2. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίωρο όταν η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 διαμορφώνοντας το 1-2, το οποίο την έστελνε ουσιαστικά στο Βερολίνο από τα πρώτα 45 λεπτά.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο ρυθμό. Στο 5ο λεπτό ο Ράκιτιτς θέλησε να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Νόιερ με τον Γερμανό να αποκρούει το σουτ του άσου της Μπαρτσελόνα. Δύο λεπτά μετά, ατομική ενέργεια του Λεβαντόφσκι έφερε ως κέρδος ένα κόρνερ και από την εκτέλεσή του ο Μπενάτια με κεφαλιά, νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 1-0.



Το γήπεδο πήρε φωτιά καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέτυχε αυτό που ήθελε. Ένα γρήγορο γκολ. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας με το πρέσινγκ των Γερμανών να είναι ασφυκτικό. Ωστόσο μια έμπνευση του Μέσι, ο αλτρουισμός του Σουάρες και η εκτελεστική δεινότητα του Νεϊμάρ αρκούσαν για να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση μόλις στο 15ο λεπτό. Ο Αργεντινός «σέρβιρε» κάθετα, ο Ουρουγουανός «έσπασε» την μπάλα και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε για το 1-1.

Κάπου εκεί, ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων έσβησε. Ο Λεβαντόφσκι στο 25' πλάσαρε πάνω στον Τερ Στέγκεν, ο Μέσι δύο λεπτά τον ζήλεψε και έκανε το ίδιο στην απέναντι πλευρά ενώ ο Μίλερ στην επόμενη επίθεση έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Μπάγερν, πλασάροντας από ευνοϊκή θέση πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Με την άμυνα των Βαυαρών ωστόσο να παίζει σχεδόν στη γραμμή του κέντρου, η Μπαρτσελόνα ήταν θέμα χρόνου να βρει και δεύτερο γκολ. Το κατάφερε στο 29' με τον Σουάρες να φεύγει στην κόντρα, να αφήνει για τον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος με σουτ στην κλειστή γωνία του Νόιερ διαμόρφωσε το 1-2 για τους Καταλανούς.



Στο 38΄ο Μπερνάτ έβγαλε ωραία σέντρα, ο Σβαϊνστάιγκερ πήρε την κεφαλιά όμως ο Τερ Στέγκεν έδιωξε υπέροχα με τις γροθιές, σώζωντας την ομάδα του από το 2-2.

Δύο λεπτά μετά πάντως, η μπάλα έδειξε ότι ήταν καθαρά με την πλευρά των Ισπανών. Η Μπάγερν έφυγε υπέροχα στην κόντρα, ο Λεβαντόφσκι πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν, ο οποίος ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα, η οποία είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Ο γκολκίπερ των Ισπανών σηκώθηκε και έτρεξε προλαβαίνοντας ελάχιστα πριν η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή, διατηρώντας το προβάδισμα της Μπάρτσα.



Το δεύτερο ημίχρονο οπως αναμενόταν δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η Μπάγερν δίχως κουράγιο να κυνηγήσει την πρόκριση, απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που απλά θέλησε να δαιτηρήσει το προβάδισμα. Ο Λουίς Ενρίκε μάλιστα έδειξε τις προθέσεις του, αντικαθιστώντας τον Σουάρες στην ανάπαυλα. Από το 55' πάντως και μετά η Μπάγερν άρχισε να ανεβαίνει πιο ψηλά στο γήπεδο και στο 59ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι αφού... σάστισε τον Μαστσεράνο στο ύψος της περιοχής, νίκησε με δεξί πλασέ τον Τερ Στέγκεν για το 2-2.

Η Μπάγερν πήρε τα πάνω της και τέσσερα λεπτά έφτασε μια ανάσα από το 3-2 όταν ο Μίλερ κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ του έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Ότι δεν κατάφερε πάντως στο 63' το πέτυχε στο 74΄ όταν με ιδανικό πλασέ σχέδόν από τη γραμμή της περιοχής, νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Η Μπάγερν παρά το προβάδισμα που πήρε, χρειαζόταν ακόμη τρία γκολ για την πρόκριση. Πράγμα αδύνατο. Το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους. 


Οι Γερμανοί πήραν την τιμητική νίκη όμως η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση και θα βρεθεί για 3η φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τις προηγούμενες δύο, επέστρεψε στη Βαρκελώνη ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης...


Συνθέσεις

Μπάγερν: 
Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ (Γκέτσε 87'), Λαμ (Ρόντε 68'), Τιάγκο,Σβαϊνστάιγκερ (Χάβι Μαρτίνεθ 87') , Λεβαντόφσκι


Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (Ματιέ 71'), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες (Πέδρο 46'), Νεϊμάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου