Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί η Βόρεια Κορέα είναι βυθισμένη στο σκοτάδι; (video)

Εικόνες της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal, οι οποίες δείχνουν ότι η χώρα τα βράδια είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στην απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η αιτία που η Βόρεια Κορέα είναι ένα «μαύρο στίγμα» στις φωτογραφίες των δορυφόρων δίπλα στην κατάφωτη Νότια Κορέα. Πάντως, η κρατική εφημερίδα της χώρας Rodong Sinmun δεν παραλείπει να δώσει απάντηση στους Αμερικανούς επικριτές της, τονίζοντας ότι και οι ΗΠΑ πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου του χρέους, αλλά και των επεισοδίων μεταξύ μαύρων πολιτών και αστυνομικών στην πολιτεία του Φέργκιουσον.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας της Βορείου Κορέας αναφέρεται: «Αυτοί (οι επικριτές της Βόρειας Κορέας) χτυπούν τα χέρια τους και φωνάζουν δυνατά για τη δορυφορική εικόνα της χώρας μας χωρίς πολύ φως. Αλλά η ουσία της κοινωνίας δεν είναι στα φανταχτερά φώτα». Η Βόρεια Κορέα έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα και ο ίδιος ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να εργαστούν σκληρά, για να εξασφαλιστεί ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα τους.

Οι εικόνες από δορυφόρο είναι ένας τρόπος για να δει ο υπόλοιπος κόσμος τι συμβαίνει στο «βασίλειο» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ πρόσφατα, μέσω δορυφορικών εικόνων, φάνηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα επαναλειτουργούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου