Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Δραγασάκης: Πιθανή η πολιτική συμφωνία με τους εταίρους

Καταλυτικό για τις εξελίξεις αναδεικνύεται το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, θα αναζητηθεί το πλαίσιο της νέας συμφωνίας που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση με την ΕΕ.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, “στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Juncker θα διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες για νέα συμφωνία” και επισήμανε: “Μιλάμε όχι για συνέχιση του προγράμματος, αλλά για νέα συμφωνία”.

"Η Ευρώπη κυβερνάται από θεσμούς"

“Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντάται με το θεσμικό υπευθυνο της Ευρώπης, η Ευρώπη κυβερνάται από θεσμούς” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης τονίζοντας επί της ουσίας το τέλος της τρόικας για την κυβέρνηση Τσίπρα και πρόσθεσε “Εξαρχής επιλέξαμε να επενδύσουμε στη δυναμική των εξελίξεων και όχι στη στατική ανάγνωσή τους, σήμερα αποδίδει η από το 2010 στρατηγική μας για διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος”.

Κατά τον κ. Δραγασάκη η Ελλάδα από “λεπρός” της Ευρώπης γίνεται καταλύτης και επισήμανε “Αντίπαλός μας δεν είναι η Γερμανία. Δεν έχουμε "ελληνογερμανική σύγκρουση". Αντίπαλός μας είναι η πολιτική που ασκείται όλα αυτά τα χρόνια.

“Εφαρμόζουμε εθνική και όχι κομματική στρατηγική” σημείωσε και αναγνώρισε ότι “Είμαστε στην αρχή ακόμη όμως και σαφώς υπάρχουν και διαφωνίες, αντιρρήσεις, όπως βέβαια υπάρχουν και συγκλίσεις”.

Και υπογράμμισε “βρισκόμαστε σε μια διαδικασία περάσματος από την πολιτική της λιτότητας, στην πολιτική της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εν κατακλείδι “η διαπραγμάτευση ξεκίνησε, και η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας”, σημειώνοντας ότι “Αυτό που πριν τις εκλογές τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και διάφοροι «έγκυροι αναλυτές» χαρακτήριζαν αδύνατο, αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα".

Το αποδέχονται άλλωστε λένε στο Μαξίμου και "κύκλοι του Eurogroup" με σχόλιο τους στα ΜΜΕ. "Συζητάμε με τους εταίρους μας για τον τερματισμό της αδιέξοδης τοξικής λιτότητας καθώς και για την ανεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης" αναφέρουν.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν:

-
 Η κυβέρνηση έχει προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τις θέσεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά και τις οποίες ενέκρινε ο λαός στην κάλπη

- Η κυβέρνηση επιμένει ότι μόνο με τον τερματισμό της λιτότητας θα πάρει ανάσα η Ελλάδα και θα σταθεροποιηθεί η Ευρώπη

- Καμιά πλευρά της διαπραγμάτευσης δεν επιδιώκει τη ρήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου