Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ήξερες ότι υπάρχει "καλό" και "κακό" αλάτι;

Εσύ τι αλάτι βάζεις στη διατροφή σου; Αυτό που σου δίνει πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία ή εκείνο που απλά αλλάζει τη γεύση και σου ανεβάζει την πίεση;

"Ένα από τα μεγάλα σφάλματα της σύγχρονης διατροφής έχει να κάνει με το αλάτι που χρησιμοποιούμε στα φαγητά" υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης SEC.

"Το αλάτι όπως βγαίνει από τις αλυκές έχει μέσα στην περιεκτικότητα του 92 μεταλλικά στοιχεία τα οποία έχουν παρόμοια σύσταση με το πλάσμα του αίματος. Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τον μεταβολισμό του ανθρώπου αλλά και για την γενικότερη υγεία και ευεξία κάθε άτομο" σημειώνει ο κ. Ζουμπανέας.

"Τα σφάλματα, όμως, της σύγχρονης διατροφής, μας έχουν φέρει στο σημείο να καταναλώνουμε το γνωστό επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο αντί για 92 περιλαμβάνει μόνο δύο μεταλλικά στοιχεία. Χλώριο και νάτριο. Το αποτέλεσμα αυτής της ραφιναρισμένης πια τροφής είναι να τρώμε μια τροφή που δημιουργεί κυρίως υπέρταση κατακράτηση" προσθέτει ο κ. Ζουμπανέας.

"Είναι σπουδαίο να αλλάξουμε το αλάτι που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας διατροφή και να αναζητήσουμε φυσικό θαλασσινό αλάτι το οποίο μπορούμε να το διατηρήσουμε μέσα σε γυάλινα βάζα. Όπως επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χοντρό αλάτι στο φαγητό αλέθοντας το σε παραδοσιακό μύλο και εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία" υπογραμμίζει ο κ. Ζουμπανέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου