Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς - «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε λύση για το κοινό μας μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σουλτς εφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14.30 και η συνάντηση ολοκληρώθηκε δυο ώρες αργότερα!

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για έναν πολύ καλό του φίλο και όπως είπε η πρώτη του επισκεψη σηματοδοτεί την αξία της λαϊκής κυριαρχίας. Χαρακτήρισε χρήσιμη και επικοδομητική την συνάντηση.

«Είστε φίλος της Ελλάδας αλλά είστε και φίλος δικός μου. Πιστεύω στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μπορεί να βρεθεί μια συνεννόηση με την Ευρώπη στα ζητήματα που αφορούν και τις δύο πλευρές» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς κατά την είσοδό τους στο Μαξίμου.
Πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε μια λύση για το κοινό μας μέλλον».

Φτάνοντας υπο βροχή στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σουλτς, βγήκε από το αυτοκίνητο και ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε τα σκαλιά για να τον υποδεχθεί. Τότε εκείνος βλέποντας ότι δεν φοράει γραβάτα το σχολίασε.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει μεγάλη σημασία στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Τσίπρας σήμερα και αύριο με τους κ. Σούλτς και Ντάισελμπλουμ αντίστοιχα αν και πρόκειται ως επί το πλείστον για αναγνωριστικές επαφές, προκειμένου Αθήνα και Βρυξέλλες να…«χτίσουν» την νέα «συμφωνία-γέφυρα» εξόδου από την εποχή των μνημονίων και της λιτότητας.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ήδη διαμορφώνεται ένα μπλοκ δυνάμεων στον άξονα Ουάσιγκτον-Παρίσι που τάσσονται κατά της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης, κόντρα στην σκληρή πολιτική του Βερολίνου, θεωρώντας οι συναντήσεις σήμερα και αύριο μπορεί αφενός να άρουν τις παρεξηγήσεις και αφετέρου να θέσουν τις βάσεις για την έναρξη ενός διαλόγου σε ισότιμη βάση και χωρίς εκβιασμούς στη γραμμή Τσίπρα, δηλαδή «ούτε καταστροφική ρήξη ούτε υποταγή»

Σύμφωνα με πληροφορίες επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ρύθμιση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου