Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ - ΝΔ: Γιατί δεν "κόβετε" 300 δισ να μηδενίσετε το χρέος;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή ότι αν διακοπεί η ρευστότητα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τυπώσει 100 δισ ευρώ.

Όλα έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή στον Flash Κοζάνης. Οι καλεσμένοι έμειναν άφωνοι με αυτά που είπε η Ραχήλ Μακρή σε αντιπαράθεση που είχε με ανθυποψήφιό της στην Κοζάνη.

Όταν της είπε ότι αν ακολουθηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσουν να μας χρηματοδοτούν και δεν θα έχουμε ευρώ και θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή του είπε:

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλεπεται». Και συνέχισε: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency το ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρω».

Ο πολιτικός της αντίπαλος την ρώτησε: «Αυτή είναι η θέση σας; Οτι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς αντίκρυσμα;»

Και η κα Μακρή του απάντησε: «Αν χρειαστεί».



Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την απίστευτη δήλωση της κας Μακρή είπε δηκτικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου