Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο τίγρης που ταξίδεψε από τα Τρίκαλα στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή

Ο Φοίβος, ο τίγρης από τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC ο τίγρης μεταφέρθηκε γιατί κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στα Τρίκαλα δεν έχριζε σωστής κτηνιατρικής περίθαλψης, μιας και δεν υπάρχει κέντρο που θα μπορούσε να φροντίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο ισχίο του.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι άλλη μια τίγρη, η Αθηνά πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, μετά από μόλυνση που είχε υποστεί στο πόδι της.


Έτσι, ο David Barnes, πρώην διευθυντής του Animalaction πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει το ζώο στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, μετά από τη συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων. Ο ίδιος αναφέρει ότι η μεταφορά άργησε να πραγματοποιηθεί γιατί χρειάστηκαν μήνες για να μπορέσουν να πάρουν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να κάνουν αναισθησία στο ζώο, πράγμα που ήταν απαραίτητο για τη μεταφορά του.


Το νέο σπίτι του Φοίβου θα είναι το καταφύγιο Alpine, της Καλιφόρνια, όπου έχει ειδική ιατρική αντιμετώπιση για τη δυσπλασία του ισχίου του, πρόβλημα που φαίνεται να έχει προκύψει από τα ταξίδια του με το τσίρκο, στο οποίο βρισκόταν πριν από 13 χρόνια.


Η διαδικασία για την πραγματοποίηση της μεταφοράς διήρκεσε για περισσότερο από 8 μήνες και χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της αμερικάνικης κυβέρνησης.


Ο David Barnes δήλωσε στο BBC ,"Έχω διασώσει πολλά ζώα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πραγματοποιήσω τη μεταφορά, αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχω αναλάβει ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου