Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο Σόιμπλε επιμένει ότι έσωσε την Ελλάδα -Success Story χαρακτήρισε την υπόθεση

Για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης κάνει λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του προς την Passauer Neue Presse που αναδημοσίευσε η Deutsche Welle, o κ. Σόιμπλε ξεκαθαρίζει ότι “Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι πιστεύετο μέχρι πρότινος”.

Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο: “Η πολιτική, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων”.

"Οι χώρες που βρίσκονται στην "ομπρέλα" διάσωσης έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο. Αυτό εξελίχθηκε σε μια "ιστορία επιτυχίας"! Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό. Για προβλήματα στην Κύπρο γίνεται πλέον ελάχιστος λόγος. Η πολιτική υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα της Ευρώπης. Και ο ΟΟΣΑ θεωρεί τώρα τις χώρες που βοηθήσαμε ως πρωτοπόρους στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε.

Για "υπερβολική ερμηνεία" των δηλώσεων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε επίσης, τονίζοντας πως η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης.

Τα σχόλια αυτά, τα οποία έγιναν την περασμένη Παρασκευή, θεωρήθηκε ευρέως πως σηματοδοτούν μια αλλαγή της έμφασης από τη λιτότητα, προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημοσιονομικών κινήτρων.

"Ξέρω πολύ καλά τον Μάριο Ντράγκι, πιστεύω ότι παρερμηνεύθηκε", προσθέτοντας ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα σχόλια που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Αρνό Μοντεμπούρ, περί μιας "εμμονής" της Γερμανίας με τη λιτότητα, πρόσθεσε όμως πως αυτή είναι μια εσωτερική συζήτηση στη Γαλλία και υπήρξαν συνέπειες. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπαυσε τον Μοντεμπούρ από την κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
το είδαμε newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου