Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ληστεία με λεία 300.000 ευρώ και άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς λίγο μετά τη μία σημειώθηκε ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας,σε τράπεζα στο Δίστομο, με αρπαγή υπαλλήλου, τον οποίο ύστερα από δυόμιση ώρες άφησαν ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευη στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Αφού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ.

Φεύγοντας και πιστεύοντας ότι ο ταμίας πάτησε το κρυφό κουμπί του συναγερμού τον πήραν όμηρο θέλοντας να τον χρησιμοποιήσουν ουσιαστικά ως ασπίδα. Λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τον άφησαν ελεύθερο.

Το τζιπ με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμμένο στην παραλία του Διστόμου, σε απόσταση 5 χλμ. από την τράπεζα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ίχνος ούτε των ληστών. Οι Αρχές πιστεύουν ότι στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με άλλο όχημα ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνθηκαν και με φουσκωτό σκάφος, καθώς το καμμένο τζιπ βρέθηκε στην παραλία.

Διέφυγαν με φουσκωτό -Αφησαν τον όμηρο στο Κιάτο

Μετά την κινηματογραφική ληστεία, οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό, από όπου και διέφυγαν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές προσπάθησαν να κάψουν και το ταχύπλοο, το οποίο έχει εντοπιστεί από τις Αρχές, και απελευθέρωσαν τον όμηρο στην περιοχή Λουτρά κοντά στο Κιάτο.

Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.
το είδαμε iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου