Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Παραδοχή από τον Πάπα Φραγκίσκο: Ξέρω πως υπάρχουν καρδινάλιοι και επίσκοποι που είναι παιδεραστές

Έχει προκαλέσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας πολλές φορές ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά αυτή τη φορά άφησε άφωνους τους πάντες.

Έγινε ο πρώτος Πάπας που παραδέχτηκε δημόσια και χωρίς περιστροφές πως στις τάξεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπάρχουν παιδεραστές. Έγινε ο πρώτος Ποντίφηκας που δεν κρύβει το κεφάλι του στην άμμο. Φυσικά, αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Το θέμα είναι να κόψει το απόστημα μια και καλή.

Ο Πάπας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα La Repubblica και παρομοίασε την παιδοφιλία με τη λέπρα και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να πάψει να υπάρχει.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όπως μου λένε συνεργάτες μου, υπολογίζεται ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές. Στο 2% αυτό, όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι «και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

«Μαφία και παιδεραστία. Η Εκκλησία, ο λαός του Κυρίου, οι κοινότητές μας, θα πρέπει να αναμετρηθούν αυτές τις δύο σημαντικότατες προτεραιότητες», τονίζει ο Αργεντινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Τέλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ιδρυτή της εφημερίδας επεσήμανε ότι «εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους Εβραίους».
το είδαμε newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου