Αν θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού θα πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο τι τρώτε.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές με τα πιο επικίνδυνα συστατικά για τις αρτηρίες σας.
1. Κρέας και αυγά: Το κόκκινο κρέας και ο κρόκος του αυγού περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).
2. Γαλακτοκομικά: Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με πολλά λιπαρά συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
3. Έτοιμα σνακ και αρτοποιήματα: Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια (λιπαρά τρανς) που υπάρχουν σε μερικά από αυτά τα προϊόντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές με τα πιο επικίνδυνα συστατικά για τις αρτηρίες σας.
1. Κρέας και αυγά: Το κόκκινο κρέας και ο κρόκος του αυγού περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).
2. Γαλακτοκομικά: Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με πολλά λιπαρά συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
3. Έτοιμα σνακ και αρτοποιήματα: Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια (λιπαρά τρανς) που υπάρχουν σε μερικά από αυτά τα προϊόντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών.
το είδαμε onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου