Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Συνελήφθη στα κατεχόμενα ο Νο1 στη λίστα καταζητουμένων της Scotland Yard

Στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται ο συλληφθείς 46χρονος Ελληνοκύπριος, Μιχάλης Βουδούρης, ο οποίος είναι πρώτος στη λίστα καταζητούμενων της Scotland Yard.

Ο Βουδούρης κατηγορείται για απάτη πολλών εκατομμυρίων στερλινών εις βάρος του βρετανικού Δημοσίου και το τελευταίο διάστημα κρυβόταν στα κατεχόμενα για να αποφύγει τη σύλληψή του.

Ο Μιχάλης Βουδούρης διέφυγε στα κατεχόμενα ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση από βρετανικό δικαστήριο πριν από 14 μήνες.

Εντοπίστηκε από τις κατοχικές αρχές σε εστιατόριο στην Αμμόχωστο και οδηγήθηκε στα κρατητήρια για «παράνομη είσοδο» στο ψευδοκράτος με πλαστό διαβατήριο.

Το πλαστό διαβατήριο δεν βρέθηκε καθώς ισχυρίστηκε ότι καταστράφηκε. Ο Βουδούρης είχε αγοράσει έπαυλη στο κατεχόμενο παραθαλάσσιο χωριό Μπογάζι όπου είχε εγκατασταθεί.

Σήμερα παρουσιάστηκε σε λεγόμενο «δικαστήριο» για κατοχή πλαστού διαβατηρίου. Μετά την καταδίκη του αναμένεται να «απελαθεί» και όπως όλα δείχνουν, οι κατοχικές αρχές θα τον παραδώσουν στις Βρετανικές Βάσεις ώστε να εκδοθεί στη Βρετανία μέσα από τις διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενδέχεται όμως να παραδοθεί και στις τουρκικές αρχές για να σταλεί στη Βρετανία μέσω Τουρκίας.

Ο Βουδούρης σύμφωνα με το βρετανικό δικαστήριο οικειοποιήθηκε 10,3 εκατ. στερλίνες από μη καταβολή του ΦΠΑ.

Ο ίδιος είχε ομολογήσει τη διάπραξη του αδικήματος και οι αρχές της Σκωτίας πιστεύουν ότι τα χρήματα έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία.

Ο Βουδούρης έκανε δήθεν πωλήσεις εντός της ΕΕ μέσω της εταιρείας Q-Tech Distribution Ltd με έδρα τη Γλασκώβη και εισέπραττε ΦΠΑ χωρίς να τον αποδίδει.

Κατά την ανάκρισή του παραδέχθηκε ακόμα μία υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1,2 εκατ. στερλινών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικώς οι αρχές της Σκωτίας τον είχαν κατηγορήσει για απάτη ύψους 45 εκατ. στερλινών, αλλά επειδή συνεργάστηκε και παραδέχθηκε τα αδικήματα η κατηγορία μετατράπηκε για ποσό 10,3 εκατ. στερλινών.

Με την επιστροφή του στη Βρετανία τον αναμένει φυλάκιση 10 ετών η οποία επιβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ερήμην, αφού ο Βουδούρης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Από στοιχεία των βρετανικών αρχών φαίνεται πως ο Βουδούρης μπαινόβγαινε στις ελεύθερες περιοχές με το πλαστό διαβατήριο.

Είχε την πεποίθηση ότι θα κατάφερνε να αποφύγει τη σύλληψη στα κατεχόμενα όπως πολλοί άλλοι φυγάδες από τη Βρετανία.

Ωστόσο η λεγόμενη «παράνομη» είσοδος στο ψευδοκράτος ήταν αυτή που έδωσε την αφορμή στις κατοχικές αρχές να τον συλλάβουν.
το είδαμε defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου