Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Παζάρι αγάπης στους Γόμφους

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων αποφάσισε να φτιάξει χειροποίητες εικόνες Αγίων καθώς και σπιτικά γλυκά και εδέσματα, τα οποία θα πουληθούν το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου και το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου του 2012 , στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γόμφων.

Στην προσπάθειά αυτή συμμετέχουν μαμάδες, γιαγιάδες αλλά και πολλοί συγχωριανοί, που δεν ανέχονται να βλέπουν τον οικονομικό μαρασμό και την εξαθλίωση, στην οποία έχει περιέλθει το σχολείο του χωριού τους.

Δεν ανέχονται να γνωρίζουν ότι το Σχολείο παίρνει κρατική επιχορήγηση 1.800 ευρώ για τρεις μήνες ,για τις ανάγκες 55 μαθητών και 8 δασκάλων! Δηλαδή, με απλά μαθηματικά, για τον καθένα αναλογεί το τρομερό ποσό των…35 λεπτών καθημερινά, για την κάλυψη διδακτικών, εκπαιδευτικών και κτιριακών αναγκών!!

Απορούν, γιατί το Σχολείο των Γόμφων, ένα πανέμορφο κτίριο κτισμένο μέσα σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, ένα Σχολείο με « προίκα» 58 στρεμμάτων σχολικού κλήρου, κατάντησε να λειτουργεί και ικανοποιεί τις στοιχειώδες και βασικές ανάγκες των μαθητών του με χρήματα των εκπ/κών και των γονιών!!!

Αποφάσισαν λοιπόν να ξαναχαρίσουν το χαμόγελο και την ελπίδα στα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Σας προσκαλούν λοιπόν σε αυτή την εκδήλωση, έτσι ώστε να στηρίξουν οικονομικά το όμορφο Σχολείο τους.
πηγή:trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου