Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αύριο στο Καλλιμάρμαρο η Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε στις 10 Μαϊου από την Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζεται με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου στις 27 Ιουλίου θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Αύριο το απόγευμα και με κάθε επισημότητα, το Ιερό Φως θα περάσει στα χέρια των διοργανωτών της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το Ολυμπιακό Φως που άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο στις 10 Μαΐου στην αρχαία Ολυμπία διέσχισε όλες αυτές τις ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος όπου έγινε παντού δεκτό από τους Έλληνες με μεγάλο ενθουσιασμό.

Αύριο νωρίς το απόγευμα θα κατέλθει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στις επτά το βράδυ θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Στη τελετή παράδοσης θα παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η πριγκίπισσα της Αγγλίας 'Αννα, που στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Θα παραλάβουν το ιερό φως κατά σειρά από τους: Χριστίνα Γιαζιτζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Βασίλη Τσολακίδη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην πριγκίπισσα 'Αννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Μεγάλη Βρετανία, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου ενώ αμέσως μετά τη παράδοση του Ιερού Φωτός θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα τη Παρασκευή, 18 Μαΐου από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, έχει ως εξής:

18:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων 

18:50 'Αφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας 'Αννας του Ηνωμένου Βασιλείου 
18:55 'Αφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια 
19:00 Ολυμπιακός Ύμνος Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου Εθνικός Ύμνος Ελλάδας 'Αφιξη Λαμπαδηδρόμων – Αφή βωμού Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας 
20:00 Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου