Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θερμή υποδοχή στους Γερμανούς φιλέλληνες από την Δημοτική Αρχή Τρικάλων

Μια λιτή αλλά και συγκινητική τελετή στο Δημαρχείο Τρικάλων με την "Ηχούσα Γέφυρα" να ερμηνεύει τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη

Θερμή ήταν η υποδοχή της «Ηχούσας Γέφυρας» σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Η «Ηχούσα γέφυρα» αποτελείται από 45 Γερμανούς φιλέλληνες που ασχολούνται με την ελληνική μουσική, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι Γερμανοί φιλόμουσοι ερμήνευσαν καταπληκτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και καταχειροκροτήθηκαν από τον δήμαρχο Χρ. Λάππα και την αντιδήμαρχο Βάσω Κάκλα που τους υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.

Την πρωτοβουλία της έλευσης της «Ηχούσας γέφυρας» είχε ο καταγόμενος από τι Αρτεσιανό Καρδίτσας, αρχιτέκτονας και ηθοποιός που διαμένει πάνω από 50 χρόνια στο Βερολίνο, Κώστας Παπαναστασίου.

Ο δήμαρχος κ. Λάππας συγκίνησε τον κ. Παπαναστασίου αλλά και ους Γερμανούς, όταν στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ατην αγάπη και ειρήνη που πρέπει να διέπουν τους λαούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «παρότι κάποιοι θέλουν να δημιουργούν αντιθέσεις ανάμεσα στους λαούς, η αγάπη και η ελευθερία ανάμεσά τους εξακολουθούν να είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό αγαθό. Η χώρα μας περάνει μια σημαντική οικονομική κρίση και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε μέσα απ΄ αυτή τα λάθη μας και προσβλέπουμε στην βοήθεια της Ευρώπης και του γερμανικού λαού».

Ακούγοντας αυτά τα λόγια οι Γερμανοί προσκεκλημένοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν, ενώ ο κ.Λάππας κατέβηκε από το έδρανο και τους χαιρέτισε όλους δια χειραψίας.

Στη συνέχεια ομάδα κοριτσιών τραγούδησε τον Λάζαρο με τους Γερμανούς να μένουν κατενθουσιασμένοι, ενώ για το έθιμο τους ενημέρωσε η αντιδήμαρχος κ. Βάσω Κάκλα, η οποία ακολούθως τους πήγε στο Πνευματικό Κέντρο για να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό «Λαζαρίνες 2012».

Στην διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν και δώρα. Ο δήμαρχος τους προσέφερε από ένα cd του Βασίλη Τσιτσάνη, η κα. Κάκλα ένα καλάθι με τοπικά προιόντα προσφορά του Επιμελητηρίου, ενώ οι ξένοι επισκέπτες χάρισαν στον κ.Λάππα πένες.

Τέλος η προισταμένη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρυσταλλία Μαντζανά τους ξενάγησε στο κάστρο και στην παλιά πόλη (Βαρούσι), ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκαν και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

πηγή:trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου