Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πασχαλιάτικα κουνέλια από λινάτσα

Oι Έλληνες είμαστε οι βασιλιάδες της τελευταίας στιγμής. Οπότε έχεις μπόλικο χρόνο ακόμη για να αποφασίσεις πως θέλεις να διακοσμήσεις το πασχαλιάτικο σου τραπέζι. Εμείς βρήκαμε αυτή την ιδέα για πασχαλιάτικα κουνελάκια από λινάτσα στοOopseydaisyblog.com, που μπορείς να τα φτιάξεις στο λεπτό, φυσικά παρέα και με τους μικρούς μας φίλους! Μπορεί να πάρει και ο κάθε καλεσμένος σου από ένα στο σπίτι μαζί του!

Το tutorial στο Oopseydaisyblog.com εκτός από το οτι είναι super εύκολο είναι και πολύ πολύ επεξηγηματικό, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστείς καν τη βοήθειά μας. Εντάξει, οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι και τέλειες αισθητικά, είναι όμως πολύ βοηθητικές στο να καταλάβεις τις ακριβώς χρειάζεται να κάνεις. Εμείς θα σου δώσουμε τα υλικά και τις βασικές οδηγίες και από εκεί και πέρα μπορείς και να αυτοσχεδιάσεις.

Υλικά για τα πασχαλιάτικα κουνέλια από λινάτσα:

- Λινάτσα σε φυσικό χρώμα (μέγεθος ανάλογο με το πόσα κουνέλια θέλεις να φτιάξεις)
- Φασόλια ξερά
- Διάφορα διακοσμητικά κουμπιά, κορδέλες, χάντρες κτλ
- Ραφτικά (καρφίτσες, ψαλίδι κτλ)
- Ραπτομηχανή
- Κλωστή δυνατή
- Λίγο χρώμα για τα αυτιά και τα μάγουλα (προαιρετικό) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο από το κραγιόν σου στο δάχτυλο ή ακρυλικό χρώμα
- Μαρκαδόρο ή μαύρο ακρυλικό χρώμα για τα μάτια και τα μουστάκια


Κόβεις μακρόστενα κομμάτια από τη λινάτσα (διπλά) σε διαφορετικά μεγέθη για να έχεις ποικιλία. Κόβεις στην επάνω πλευρά των κομματιών σου σχήματα V εκεί όπου θα είναι τα αυτιά των κουνελιών. Μετά ράβεις στη ραπτομηχανή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και γυρίζεις μέσα έξω. Εδώ αποφασίζεις που θα είναι τα μάτια και το στόμα και βάζεις ό,τι διακοσμητικά θέλεις. Γενικά καλό είναι τα ματάκια και το στόμα να μην είναι πολύ ψηλα γιατί θα χαθούν... Γεμίζεις με φασόλια και ράβεις ξανά γύρω γύρω από τα αυτιά και στη βάση των αυτιών κάθετα για να κλείσεις το κουνέλι σου. Δένεις μια κορδέλα για να το στολίσεις και βάζεις τις τελευταίες πινελιές του μακιγιάζ.

Έτοιμο το πρώτο πασχαλιάτικο κουνελάκι. Τώρα μπορείς να το στολίσεις όπου σου κάνει κέφι... σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των καλεσμένων σου!

Καλό Πάσχα!
πηγή:ftiaxto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου