Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά των Επιταφίων στα Τρίκαλα

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, συγκεντρώθηκαν εχθές οι Επιτάφιοι Εκκλησιών του κέντρου της πόλης με αυτόν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να είναι στο επίκεντρο ενώ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών συμμετείχε στην περιφορά τους μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, παρακολουθώντας το Θείο Δράμα και προσδοκώντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Εκεί, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιου, εψάλησαν Επιτάφιοι Ύμνοι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, Αντιδημάρχων, του Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργου Κόκκαλη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Γιώργο Παπαπολύκαρπο, των υποψηφίων Βουλευτών του Νομού Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη και Χρύσας Ντιντή, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βλαχογιάννη και άλλων εκπροσώπων φορέων του Νομού Τρικάλων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, είχε λάβει «δρακόντεια» μέτρα στο πλαίσιο εντολής που δόθηκε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, καθώς φοβούνταν ότι μπορεί να υπάρξουν «γιουχαΐσματα» των πολιτικών.

Μετά την Δοξολογία, πλήθος κόσμου, συνόδευσε τους Επιτάφιους στην επιστροφή τους στους Ιερούς Ναούς για την συνέχιση της Θείας Λειτουργίας.

πηγή:trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου