Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μαρόκο: Άνεργοι αυτοπυρπολήθηκαν στη Ραμπάτ

Πέντε άνεργοι Μαροκινοί αυτοπυρπολήθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας Ραπάτ, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ανεργίας, ιδιαίτερα των αποφοίτων των πανεπιστημίων, στις οποίες συμμετέχουν εκατομμύρια νέοι.

Προσοχή: Tο βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκηνές βίας

Πολλοί διαδηλωτές παρέμεναν έξω από το υπουργείο Παιδείας επί δύο εβδομάδες, μέχρι που επενέβη η αστυνομία πριν από δύο ημέρες.

Πέντε από τους διαδηλωτές, αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο, περιλούστηκαν με εύφλεκτο υγρό και βγήκαν από το κτήριο για να πάρουν λίγο ψωμί που είχαν φέρει υποστηρικτές τους.

Όταν η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει, δύο από αυτούς έβαλαν φωτιά και άρχισαν να τρέχουν μέσα στον κόσμο μέχρι που οι υποστηρικτές τους κατάφεραν να τους σταματήσουν και να σβήσουν τη φωτιά.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανεργία στο Μαρόκο ανέρχεται στο 9%, αλλά ειδικά στους κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων φτάνει το 60%.

πηγή:directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου