Λιγοστεύουν κάθε μέρα αρκετά γνωστά φάρμακα στα φαρμακεία όλης της Θεσσαλίας. Ακόμα και η ασπιρίνη αρχίζει να γίνεται δυσεύρετη διότι οι φαρμακευτικές οι φαρμακευτικές εταιρείες άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα της κρίσης και δυσκολεύονται να κάνουν αγορές από το εξωτερικό!
Η πιστωτική ασφυξία έχει στερήσει τη δυνατότητα σε πολλές εισαγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκων να μπορούν να κάνουν τις προμήθειες του παρελθόντος καθώς αδυνατούν να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές ή όταν το κατορθώνουν αυτές δεν γίνονται δεκτές στο εξωτερικό καθώς η Ελλάδα θεωρείται χώρα υπό πτώχευση!
Από τα ράφια των φαρμακείων τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί έλλειψη χαπιών για την υπέρταση και το άσθμα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις λείπουν ακόμα και τα «ταπεινά» παυσίπονα ευρείας κατανάλωσης όπως είναι η ασπιρίνη.
Το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα καθώς η πολιτική και δημοσιονομική ρευστότητα έχουν προκαλέσει την απώλεια τις εμπιστοσύνης των ξένων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου