Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026

Οι τιμές του πετρελαίου αρχίζουν να πέφτουν λέει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Πτωτικά άρχισαν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση για αποδέσμευση 100 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και καυσίμων από τα αποθέματα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ.

«Κάναμε σήμερα ένα βήμα όσον αφορά το ντίζελ. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με παγκόσμιους ηγέτες και ανακοινώσαμε ότι θα αρχίσουμε να διαθέτουμε ξανά 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου», ανέφερε ο Μπιρόλ.

«Οι τιμές αρχίζουν να πέφτουν», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο διεθνώς, όσο και στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής του IEA έκανε τις δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τίτλο «Χρηματοδότηση της Μεταμόρφωσης: Η Τουρκία στον δρόμο προς την COP31».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας, Αλπασλάν Τσακάρ, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση της ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης ενόψει της 31ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP31).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου