Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Καζούκι Τακαχάσι: Ο μυστηριώδης θάνατος του δημιουργού των «Yu-Gi-Oh», τα ρεκόρ Γκίνες και τα κέρδη δισεκατομμυρίων

Ο Καζούκι Τακαχάσι βρέθηκε νεκρός πριν μερικές ημέρες κι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του θανάτου του - Πώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με τα κόμιξ του

Σε ακτή της Οκινούα βρέθηκε νεκρός ο Καζούκι Τακαχάσι, στις 6 Ιουλίου. Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, ήταν ο δημιουργός της διάσημης σειράς κόμιξ, «Yu-Gi-Oh».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK της Ιαπωνίας, του σώμα του Τακαχάσι εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 300 μέτρα από την ακτή του Νάγκο στο νησί Οκινάουα και βρέθηκε να φοράει εξοπλισμό για κολύμβηση, με τα ακριβή αίτια του θανάτου, να μην έχουν γίνει γνωστά. Το σώμα του δεν έφερε εμφανή σημάδια τραυματισμού και έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του θανάτου του. «Ερευνούμε την υπόθεση τόσο ως πιθανό ατύχημα όσο και ως έγκλημα», είπε ο αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το BBC.
Οι τοπικοί πυροσβέστες ανακάλυψαν το σώμα του Καζούκι Τακαχάσι, στις 11:27 π.μ. της Τετάρτης (06/07/2022), μετά από αναφορά ντόπιων τουριστών, ανέφερε το Λιμενικό Σώμα. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή αργά το απόγευμα στην Ιαπωνία και έγινε αντιληπτή με μια έκρηξη θλίψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο στην Ιαπωνία, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επιτυχία του «Yu-Gi-Oh!»

Ο Τακαχάσι Καζούκι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Τακαχάσι Καζούο, ξεκίνησε ως καλλιτέχνης manga στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η αγάπη του όμως για τα παιχνίδια, τον έκανε να συνεχίσει να δημιουργεί χαρακτήρες κόμικ μέχρι και το 1996, που εμπνεύστηκε τον θρύλο του «Yu-Gi-Oh», που έγινε anime το 1998 και παιχνίδι με κάρτες το 1999.

Συνολικά η ιστορία manga (ιαπωνικά κόμικ), επικεντρώνεται σε ένα αγόρι με αγκαθωτά μαλλιά, που λύνει ένα αρχαίο παζλ και ξυπνά μέσα του ένα alter-ego. Με αυτόν τον άλλο εαυτό του, ο πρωταγωνιστής λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Η φράση «Yu-Gi-Oh!» που σημαίνει «Βασιλιάς των Παιχνιδιών», γράφτηκε, εικονογραφήθηκε από τον συγγραφέα και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμό. Η ιστορία ξεκίνησε ως μια μοναδική, αλλά κατέληξε να τρέχει για σχεδόν οκτώ χρόνια στις σελίδες του δημοφιλούς ιαπωνικού περιοδικού κόμικ Weekly Shonen Jump. Στην πορεία, ενέπνευσε ταινίες, πολλά spin-off manga (ιαπωνικά κόμικ), σειρές anime και ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών, με το όνομα Duel Monsters, όπου ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί κάρτες, για να μονομαχήσει σε μία μάχη με φανταστικά πλάσματα. Το μοναδικό αυτό παιχνίδι με τις κάρτες, συναγωνίστηκε επάξια το Pokemon και θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πολιτιστικά προϊόντα της Ιαπωνίας.

Η σειρά και όλα όσα ενέπνευσε το Yu-Gi-Oh, έγιναν γρήγορα ο Γολιάθ του μάρκετινγκ. Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές παρουσίαζαν τους χαρακτήρες, να παίζουν ένα παιχνίδι καρτών, πολύ παρόμοιο με αυτό που μπορούσαν να αγοράσουν οι θαυμαστές της σειράς, στα καταστήματα της γειτονιάς τους, και η επιτυχία ήταν ανάρπαστη.

Το manga (ιαπωνικό κόμικ) «Yu-Gi-Oh!» έχει εμφανιστεί πολλές φορές στις λίστες των best seller και το παιχνίδι με τις κάρτες, έχει αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων στον δημιουργό. Μάλιστα, μια νέα εκδοχή video game, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, έφτασε τις 30 εκατομμύρια λήψεις μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

Αυτή είναι η βάση του πραγματικού παιχνιδιού καρτών Yu-Gi-Oh! Trading Card Game το οποίο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο τουρνουά παιχνιδιού καρτών, συγκεντρώνοντας 4.364 συμμετέχοντες στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Τέλος, το παιχνίδι ανταλλαγής, πιστοποιήθηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, ως αυτό με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου